Hoppa till huvudinnehållet

Bagge hyllar Ida och Luka inför kvällens Idol-rysare: "Värmland är farliga i år"

Publicerad:
Foto: Privat/TV4

Med värmländska rötter klappar hjärtat lite extra för de värmländska deltagarna i "Idol". Anders Bagge spår både Ida och Luka en lysande framtid samtidigt som han konstaterar att nivån på tävlingen aldrig har varit högre.

Jurymedlemmen Anders Bagge är en veteran i "Idol"-sammanhang. Han har varit med längst av alla, var med i juryn redan 2008. I årets säsong har hans förkärlek till Värmland visat sig, inte minst genom hans lovordande av Anton Älvenäs värmländska dialekt tidigare i höst.

– Min morfar är född i Glava, berättar Anders Bagge.

– Jag har själv aldrig varit där, än. Sedan blev det Småland för min släkt. Men det finns en värmlänning i mig – det finns ett lugn i er värmlänningar som en adhd-person som jag behöver.

Årets upplaga av "Idol" beskriver han som en av de allra bästa han varit med om. Nivån på deltagarna är "tokhög" och de båda värmländska idolaspiranterna – Ida Hallquist och Luka Nemorin – lyser starkt tycker han.

– I början var Ida fruktansvärt bra, hon körde över alla. Sedan förstod de andra att de var tvungna att komma ikapp så det planade ut. Men nu har Ida tagit tillbaka det igen. Hon har lagt i en ny växel, det är därför hon lyckats stanna kvar.

Han pratar om en charm som kliver rakt ut ur tv-rutan.

– Det är sällan vi har haft en deltagare med den otroliga magnetismen Ida har. Man både skrattar och gråter med Ida. Hon är mänsklig.

Anders Bagge spår att Ida Hallquist kan bli väldigt folkkär.

– Hon skulle kunna leda tv-program och liknande, jag ser en spännande framtid för henne.

En Lill-Babs i modern tappning?

– Där har du det! Det var inte dumt sagt, hon har en avväpnande personlighet som är hjärtlig.

"Lite valpig”

Även Luka Nemorin har imponerat stort på Anders Bagge.

– Luka är Luka, konstaterar han sakligt.

– Hans röst! Den är en million dollar-röst. Ger man honom rätt ballad och en bra video kan han få hur många Youtube-klick som helst. Alltså internationellt. Han har något annorlunda i rösten, något speciellt. Men han är lite valpig än och behöver få mer erfarenhet. Men han är så ung ännu, med tiden kommer han att bli fantastisk. Jag tror på honom jättemycket och vill gärna skriva låtar med honom senare, om han vill.

Överlag är det oerhört jämt vad gäller röstfördelningen, avslöjar Anders Bagge.

– Vi i juryn får inte se antalet röster, men vi har blivit informerade om att det aldrig har varit så jämt som nu. Det brukar vara jämt när det är två kvar, men nu har det varit så hela tiden.

Så vad gäller utgången för årets tävling – det kan gå hursomhelst?

– Hursomhelst! Men så här mycket kan jag säga – Värmland är farliga i år. Och då menar inte för att ni har många älgar, utan för att ni har sköna artister.

Tidigare i veckan berättade NWT att Luka Nemorin tampades med feber, läget runt lunch på fredagen är att febern lagt sig men förkylningen har satt sig på halsen och han är täppt i näsan. Inte de bästa förutsättningarna för Luka Nemorin med andra ord.

"Idol" sänds i TV4 på fredagar.

Artikeltaggar

ADHDÄlvenäsAnders BaggeArtisterGlavaIda HallquistIdolKändisarLuka NemorinMusikNöje/KulturSkådespelareSläktTVTV4Värmlands länYoutube

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.