Hoppa till huvudinnehållet

Planen för näst sista etappen på Bryggudden ställs ut

Publicerad:
Så här är det tänkt att det nya femvåningshuset på Bryggudden ska se ut. Det får en ljus tegelfasad.
Så här är det tänkt att det nya femvåningshuset på Bryggudden ska se ut. Det får en ljus tegelfasad.

Under 2020 flyttade Bröderna Perssons mekaniska verkstad från Bryggudden i Inre hamn i Karlstad. På tomten ska det i stället bli bostäder.

Nu är detaljplanen som möjliggöra ute på samråd.

Satsar på femvåningshus vid Pråmkanalen på BrygguddenEtagevåningar med takterrasser planeras på Bryggudden

Den kringbyggda verkstaden är en av de sista industriresterna i området om man räknar bort Löfbergs.

Tomten heter Barken 2 och ägs numera av Hofbro fastigheter och Idun fastigheter. De planerar, som NWT tidigare har skrivit, att bebygga tomten med ett nytt femvåningshus samt indragen takvåning. Totalt blir det 22 lägenheter.

Huset som får tegelfasad kommer att likna de omkringliggande flerbostadshusen längs Pråmkanalens strand på Bryggudden och nu är detaljplanen ute på samråd till och med den 30 november.

Detta blir den näst sista bostadsetappen på området. Den sista blir Löfberg fastigheters sexvåningshus med cirka 25 bostadsrätter mellan Willys-huset och p-huset. Det kommer innehålla ett tiotal etagevåningar.

Det är på tomten där Bröderna Perssons mekaniska verkstad ligger på Bryggudden i Inre hamn som det nya femvåningshuset ska byggas.
Det är på tomten där Bröderna Perssons mekaniska verkstad ligger på Bryggudden i Inre hamn som det nya femvåningshuset ska byggas. Foto: Christer Wik

Artikeltaggar

Bostad och byggenBostäderBrygguddenDetaljplanerFastigheterKarlstadLägenheterLöfbergsPråmkanalenWillys

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.