Hoppa till huvudinnehållet

Fansens frågor till Ida Hallquist: Om kärlek och ångest

Publicerad:
Ida Hallquist, här med programledaren Pär Lernström, öppnade tidigare i veckan upp för fansen frågor.
Ida Hallquist, här med programledaren Pär Lernström, öppnade tidigare i veckan upp för fansen frågor. Foto: Nathalie Ulinder Cuti

Med Oscar Magnusson under armen dundrade Ida Hallquist vidare i talangsåpan "Idol" förra veckan. Hennes fanskara växer och i dagarna bombarderades hon av ämnen – från kärlek till ångest – när hon öppnade upp för frågestund på sociala medier.

Hennes två döttrar firar höstlov med mormor och morfar i Värmland, för Ida Hallquists del innebär det att hon kan lägga lite extra koncentration på det som varit hennes vardag de senaste månaderna – att ta sig vidare i "Idol".

I takt med att hennes framgångar i tävlingen har fortsatt har hennes fanskara växt och det finns flera konton på sociala medier som är skapade av fans med syftet att öka hennes popularitet. Häromdagen gav hon sina följare Instagram möjligheten att ställa frågor till henne – frågor om vad som helst – och gensvaret blev stort.

– Jag blir väldigt involverad, berättar Ida Hallquist apropå fansen frågor.

– Det blir långa svar. Men det är ett väldigt kul att sätt att lära känna dem som följer mig. Och även låta dem lära känna mig.

Bland de givna undringarna fanns såklart romansryktet med "Idol"-kollegan Albin – "Vi är bara nära vänner" – och frågor om döttrarna. Men frågestunden kom också att ta upp en hel del mer oväntade ämnen.

– Många frågade om vad jag jobbar med och om serien "Ack Värmland". Men det kom en hel del frågor om ångest och sådana saker också.

Duettparet Ida Hallquist och Oscar Magnusson kramar om varandra efter det lyckade framträdandet i fredags.
Duettparet Ida Hallquist och Oscar Magnusson kramar om varandra efter det lyckade framträdandet i fredags. Foto: Nathalie Ulinder Cuti

Ida Hallquists råd för hur man hanterar och bearbetar ångest i livet är att prata med nära och kära eller om man är ensam – med en psykolog.

– Det var ingen fråga jag blev direkt chockad över. Många människor på sociala medier har inte någon att vända sig till. Då blir det gärna att man vänder sig till offentliga personer. Som de tänker att de känner. Och på ett sätt så känner de mig, eftersom jag delar med mig väldigt mycket av mitt liv.

Hennes fans är i alla åldrar, berättar hon.

– Och det är både killar och tjejer, män och kvinnor. Jag har en väldigt mixad följarskara vilket är jättekul. Men de djupare frågorna kommer oftast från kvinnor och tjejer. Det tror jag har att göra med att de känner igen sig i min situation, som mamma.

– Och att jag inte har något filter, jag pratar mycket – folk kan tänka att jag faktiskt svarar på frågorna. Att jag inte skiter i dem eller bara svarar kort. Utan att jag genuint bryr mig. Det är bra att folk har förstått det, jag tycker att det är jättefint att de ställer de tunga frågorna till mig. Även om jag ibland famlar och inte riktigt kan hålla mig till ämnet i mina svar.

Ida Hallquist skrattar.

– Men jag gör verkligen så gott jag kan, försöker svara ordentligt. Förhoppningsvis kan det ge något – hopp eller bekräftelse på att någon bryr sig.

Ida Hallquist på hotellet i Stockholm.
Ida Hallquist på hotellet i Stockholm. Foto: Nathalie Ulinder Cuti

”Gör det på mitt sätt”

Nu stundar snart en ny fredagsfinal och den här gången ska Ida Hallquist få sitta ner vid pianot och framföra låten "Hatar dig" av favoritartisten Daniela Rathana som också skrev låten hon framförda i sin audition till programmet.

– Jag får starta vid pianot i alla fall! Sedan växer låten så jag får ställa mig upp. Jag älskar Daniela Rathana och hennes låtar. Jag sjunger inte i ens i närheten så bra så att jag väljer hennes låtar är nog dumt. Men! Jag gör det på mitt sätt, jag kan inte jämföra mig med henne.

Om jag hade sagt till dig i slutet av sommaren att du skulle vara bland de sex kvarvarande i "Idol", vad hade du sagt då?

– "Nej, Carl. Du har fel", hade jag sagt. Det hade varit too good to be true. Men nu är jag där. Och jag vill gärna vara kvar.

Hur är känslan i kroppen inför fredagen?

– Ganska oklar. Antingen blir det succé eller superflopp.

Idol-Luka om hemmastödet – hyllar kristinehamnarna: ”Älskar det”

Artikeltaggar

Ack VärmlandÅngestBarnDaniela RathanaIda HallquistIdolInstagramKändisarKärlekMänskligtMusikNöje/KulturStockholmTVVård och omsorgVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.