Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Socialdemokraterna är alltid originalet

Publicerad:
Från Trafikverkets fartkameror i Mellansverige ska tydligen ryska hembygda drönare få sin optik, skriver Byrån.
Från Trafikverkets fartkameror i Mellansverige ska tydligen ryska hembygda drönare få sin optik, skriver Byrån. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Detta är en ledarartikel som uttrycker Nya Wermlands-Tidningens politiska linje. NWTs politiska etikett är konservativ.

Det är ett oroande tecken att de fina salongerna nu har öppnat dörren på glänt för den femtedel av svenska folket som inte röstat rätt enligt Nobelstiftelsen, skriver Byrån.

Det var Socialdemokraterna som införde den migrationspolitik som partiledaren Annie Lööf (C) fördömer som inhuman, om man får tro förra statsministern Magdalena Andersson (S). Tidöavtalet är följaktligen bara ett förvaltande av Anderssons paradigmskifte. Ändå stödjer Lööf just Magdalena Andersson och inte Ulf Kristersson. Det verkar som att truismen om att alltid välja originalet framför kopian fortfarande gäller i centervärlden.

Första utvisningen?

Det har blåst kring Norrtäljepolitikernas beslut att radikalt hölja sina arvoden. Kanske kommer den amerikabördige ordföranden i kommunstyrelsen att bli den förste att i enlighet med Tidöavtalet utvisas för bristande vandel?

Inga lik i garderoben

I Västerås ska alla skelett och andra mänskliga kvarlevor tas bort från skolorna sedan SVT i ett reportage påtalat att de finns. Det är lite tragiskt att man överallt känner ett behov av att fjärma samhället från den verklighet som så många generationer före oss upplevt i undervisningen och annorstädes. Snart är nog det enda ställe där mänskliga kvarlevor kan ses på museer och i återanvända gravar på kyrkogården.

Men var så säker, snart kommer woke-kraven på att även museerna ska visa plastkopior så att vi ska besparas verkligheten och förflytta samtiden ännu ett steg in i den tillrättalagda bubblan.

Krig och häleri

Alltsedan den ryska invasionen av Ukraina startade den 24 februari har det ryktats om stölder kopplade till kriget. Från Trafikverkets fartkameror i Mellansverige ska tydligen ryska hembygda drönare få sin optik. Och i iranska drönare som terroriserar civilbefolkningen i Ukraina sitter flygplansmotorer av samma modell som mystiskt försvunnit från flygklubbar lite varstans i västvärlden.

Den gamla sentensen att i krig och kärlek är allt tillåtet verkar fortfarande vara ett rättesnöre, i alla fall för skurkstater.

Stöveltramp ända från Iran

Nobelstiftelsen ändrar sig om Sverigedemokraterna. Åtminstone lite grann. Alltmedan partiledaren Jimmie Åkesson fortfarande är portad från nobelfesten har riksdagsledamoten och ordföranden i riksbanksfullmäktige Bo Broman (SD) blivit bjuden.

Det är ett oroande tecken att de fina salongerna nu har öppnat dörren på glänt för den femtedel av svenska folket som inte röstat rätt enligt Nobelstiftelsen. Antagligen går jorden snart under. Inledningsvis bjöds även Irans ambassadör in som motvikt till stöveltrampen och för att skydda stiftelsens rykte. Men först när det blev känt drogs den tillbaka. För att skydda stiftelsens rykte.

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

Annie LööfCenterpartietDrönareIranJimmie ÅkessonKyrkogårdarMagdalena AnderssonModeraternaNobelprisetNobelstiftelsenNorrtäljeSigneratSocialdemokraternaStiftelserSverigedemokraternaTrafikverketUkrainaUlf KristerssonVästerås