Hoppa till huvudinnehållet

Rasism anmäld på skola i Hällefors – DO kräver besked om åtgärder

Publicerad:
Diskrimineringsombudsmannen, DO, har begärt yttrande från skolan.
Diskrimineringsombudsmannen, DO, har begärt yttrande från skolan.

En förälder till barn på en skola i Hällefors har anmält att barnen utsatts för rasism och kränkande behandling i skolan. Enligt anmälan ska skolan i sin tur svarat med att göra en orosanmälan mot föräldrarna.

Anmälan gjordes till Diskrimineringsombudsmannen, DO, i mitten av september. Enligt den ska barnen ha utsatts för rasistiska tillmälen i skolan.

Föräldern menar att de tagit upp det med skolan. DO kräver nu att skolan ska redogöra för vilka åtgärder man vidtagit och vilken effekt dessa i så fall fått. Skolan ska även beskriva elevernas situation i nuläget.

Skolan har fram till den 10 november på sig att svara på DO:s frågor.

Artikeltaggar

DiskrimineringsombudsmannenHälleforsRasismSkola och utbildning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.