Hoppa till huvudinnehållet

Firar du Halloween?

Publicerad:
Att göra lyktor av pumpor hör Halloween till.
Att göra lyktor av pumpor hör Halloween till. Foto: David Zalubowski

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

På de senare år har Halloween blivit ett begrepp och allt fler går "All in" i sitt firande den sista helgen i oktober. Fast egentligen så är det den 31 oktober som är dagen för Halloweenfirandet.

Halloween har inget att göra med Allhelgonahelgen då vi tänder ljusen för de som inte finns hos oss längre.

Halloween är nästan tvärtom kan man säga då skelett, spindlar, spindelnät, maskeradkläder som zombies med mera åker fram som dekorationer eller kanske man klär ut sig till spöken och andra läskiga saker.

Nu har jag aldrig riktigt gillat spöken och andra läskiga ting och när jag var ung så fanns inte begreppet Halloweenparty, i varje fall inte vad jag kommer ihåg.

Mitt Halloween "pyntande" sträcker sig till att göra lite mysigt med pumpor, ljuslyktor och något höstlikt blomsterarrangemang ute i trädgården.

Låt er inspireras inför halloween med tips och idéer som detta nummer bjuder på. Ida och hennes vänner bjuder in till party och ger tips på vad de gör tillsammans inför Halloween.

Det går inte längre att blunda för att det är höst. Oktober månad är snart här och vi går in i vad jag tycker är trista november som brukar var blöt, blåsig och mörk. Då får man göra det bästa av situationen och mysa inomhus.

Charlotta Ström och Johan Östling bjuder in till höstmys i sin villa på Hammarö. Här är det murriga färger och massor av levande ljus som skapar en hemtrevlig och välkomnande känsla.

Som vanligt ligger jag efter när det gäller att höststäda den lilla trädgård jag har. Men ett steg i rätt riktning är att pelargonerna, lyckliga lotta och hortensian har kommit in under tak på glasverandan i skydd mot kalla nätter. Men när det blir riktigt kallt så måste de få någon annanstans att övervintra. Jag har även fått ner lite tulpaner, påskliljor och krokuslökar i jorden. Men alla löv som blåst ner de ligger kvar i väntan på att blåsa bort från min tomt och förhoppningsvis norr ut, till skogen och inte till grannen.

Det här med att hitta ett bra ställe för alla pelargoner för övervintring är svårt och hittills har jag aldrig lyckats. Så i år håller jag tummarna för att få dem även att blomma vackert nästa sommar.

Mitt höstmys blir framför valplådan och förhoppningsvis soliga ljuvliga promenader i sprakande höstfärger.

Här hittar du alla reportage från senaste Hem & Inspiration.

Artikeltaggar

HalloweenHus och hemKrönikor