Hoppa till huvudinnehållet

Birgitte Söndergaard tillbaka på Hammarö med ny konst: ”Vågar kliva in mer”

Publicerad:
Birgitte Söndergaard återvänder till Hammarö. Under lördagen, den 29 oktober, är det vernissage på Hammarö art gallery.
Birgitte Söndergaard återvänder till Hammarö. Under lördagen, den 29 oktober, är det vernissage på Hammarö art gallery. Foto: Lena Richardson

Ett år har gått sedan senaste besöket – nu är Birgitte Söndergaard tillbaka på Hammarö Art Gallery med ny konst.

– Jag kommer tillbaka för att det var så roligt sist!

Under lördagen, den 29 oktober, är det vernissage för hennes nya utställning, som bjuder på nya verk och nya spår i konsten. Det har hunnit hända en hel del sedan sist:

– Jag strävar mot en utveckling. Jag rör mig i två uttryck. Jag har mina gestalter, ansikten och färger och sen har jag utvecklat mina världar som jag kliver in i. Jag har nog fördjupat den sidan lite och vågat kliva in lite mer där.

Vildare sida

Att renodla och byta spår helt är inte aktuellt.

– Jag behöver den lite vildare sidan också, att bara få måla ur mig känslan och färgen. Jag har heller inte temperamentet för att återupprepa och göra samma och samma, utan jag vill experimentera lite.

Birgitte Söndergaard och Mathias Frykholm hängde upp utställningen under fredagen, inför helgens vernissage.
Birgitte Söndergaard och Mathias Frykholm hängde upp utställningen under fredagen, inför helgens vernissage. Foto: Privat

Birgitte Söndergaard är fortfarande starkt förknippad med sitt skådespeleri, men numera är det i första hand konsten som gäller och hon är inte rädd att lusten att pröva nya uttryck ska göra hennes konstnärskap spretigt. Hon är tydlig och egen i sitt formspråk.

– Man ser ändå att det är jag!

Utställningen på Hammarö pågår till och med söndagen den 20 november.

Från film- och tv-kändis till fri konstnär: "Konsten är själens spegel”

Artikeltaggar

Birgitte SöndergaardHammaröHammarö Art GalleryKonstUtställningarVernissager

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.