Hoppa till huvudinnehållet

BIK tappade och föll mot Södertälje efter svag andra period

Publicerad:
BIK fick ägna sig åt försvarsspel under stora delar av den andra perioden mot Södertälje.
BIK fick ägna sig åt försvarsspel under stora delar av den andra perioden mot Södertälje. Foto: Eric Hellqvist

BIK Karlskogas hemmamatch mot Södertälje under lördagskvällen slutade med förlust 2–3 efter att bortalaget gjort alla sina mål i den andra perioden.

BIK:s Ludwig Persson blev tvåmålsskytt och trots spel i fem mot tre i slutet lyckades inte BIK få in någon kvittering.

BIK tog ledningen efter drygt tio minuter. Kalle Jellvert vann tillbaks en puck och kom nästan fri.

Men i stället för att fortsätta själv droppade han pucken till Ludwig Persson som sköt ett lurigt skott som SSK-målvakten var på men släppte in bakom sig.

Målet var 19-årige Perssons andra för BIK den här säsongen.

BIK hade byggt upp till 1–0-ledningen genom bland annat ett powerplay strax före målet.

Efter målet var det Södertäljes tur att spela powerplay, och trots en del tryck klarade Lars Volden i målet och BIK sig undan från ett kvitteringsmål.

BIK drog på sig en till utvisning i slutet av perioden, för för många spelare på isen, men den första, ganska jämna perioden, slutade 1–0 och 8–8 i skott.

SSK-vändning

I den andra inledde SSK piggast då man hade en halvminut kvar av sitt powerplay. BIK klarade dock att hålla nollan inledningsvis.

Efter en stund jobbade laget till sig ett powerplay där Gustaf Franzén var närmast ett mål då han fick ett läge i slottet. SSK-försvarare kunde dock bryta i sista sekund.

Därefter gjorde Södertälje två snabba mål. Först i powerplay genom Eric Engstrand nio minuter in. Sedan kom 1–2 bara en halvminut senare genom den tidigare BIK-spelaren Nikola Pasic.

BIK såg ut att ha blivit tagna lite på sängen, och Södertälje var till och med nära att göra ett tredje mål kort efter när man fick friläge, men Lars Volden räddade.

Med fem minuter kvar av den andra perioden hade BIK börjat skapa lite anfall, men Södertälje kontrade där Linus Videll kom först på pucken och sköt in den i bortre krysset från dålig vinkel.

Målet kom lite ur ingenting, men bortaledningen efter den andra perioden var rättvis. SSK vann skotten där med 11–4.

BIK jagade

I den tredje perioden drog BIK på sig en hooking-utvisning och SSK jagade ett fjärde mål. I slutet av boxplayet kontrade dock BIK och kom i ett två mot ett-läge och fixade en straff.

Henrik ”Kingen” Larsson tog den men Södertäljemålvakten läste dragningen och kunde rädda.

BIK låg på för ett reduceringsmål efter det och skapade långa anfall. Med 13 minuter kvar av matchen skapade man ett powerplay.

Ludwig Persson var nära sitt andra mål i matchen två gånger, och vid det tredje tillfället satte han reduceringen, på pass från Logan Cockerill och William Pethrus.

Med tio minuter kvar blev det spel fyra mot fyra efter att David Lilja och SSK:s Henrik Malmström dragit på sig en varsin utvisning för roughing.

En vid det laget högljudd Nobelhallen jobbade för en kvittering. Gustaf Franzén var ytterst nära att snyggt tråckla in pucken med sju minuter kvar men SSK klarade sig.

Med drygt två minuter kvar av matchen fixade David Lilja en utvisning på Södertäljespelare och slutet blev spännande.

Södertälje drog på sig en ny utvisning och BIK fick chansen i fem mot tre. Bortalaget spelade uppoffrande och trots att BIK även tog ut målvakten kunde man hålla undan.

Södertälje vann matchen med 3–2 där den andra perioden blev avgörande.

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagGustaf FranzénIshockeyKalle JellvertLars VoldenLudwig PerssonNobelhallen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.