Social dumpning i Vålberg?

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Kan missbrukare inte sköta sig så ska de heller inget boende ha kvar, skriver insändarskribenten.
Foto: HP Skoglund
Skärpning, socialen i Karlstads kommun! Ni ger missbrukare lägenheter och påstår att de är drogfria.

Som det är nu så har ni satt x antal missbrukare i lägenheter i Vålberg. Föräldrar till skolbarnen och andra boende har flertalet gånger plockat kanyler i både sandlådan och från backen, man har hittat tabletter ute på gården med mera. Knarkspan, insatsstyrkan och flertalet polispatruller har varit på plats flertalet gånger.

Missbrukare drar till sig fler missbrukare. Ni säger att boendestöd är frivilligt! Varför? Tackar man nej till boendestöd så är det fritt fram att knarka... Boendestöd ska inte vara frivilligt, visa er oftare och gärna även efter klockan 16:00, måndag till fredag. Helst varje dag! Kan missbrukare inte sköta sig så ska de heller inget boende ha kvar!

Trött på Karlstads kommun

***

SVAR DIREKT: Frivilligt att ta del av socialtjänstens stöd enligt lag

Karlstads kommun har ett ansvar att stötta personer som av olika anledningar inte har möjlighet att på egen hand ordna en bostad och därför finns det avtal med bostadsbolag och hyresvärdar. Det är enligt lag frivilligt att ta del av socialtjänstens stöd. Vår målsättning är dock alltid att de som är i behov ska ansöka och ta emot det stöd och den hjälp som vi kan erbjuda.

Att missköta sitt boende innebär för alla hyresgäster att man riskerar sin rätt till att bo kvar, något som regleras i hyreslagstiftningen.

Anna Axelsson

chef för bo- och budgetenheten, Karlstads kommun

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.