Hoppa till huvudinnehållet

Magnus har mängder av prylar till Halloween

Publicerad:
Reporter Lena Fosselius-Peterson
Lena Fosselius-Peterson
lena.fosselius@vf.se
Magnus Kling Uddgren tycker att det ska vara en happening kring firandet av Halloween. Det kan både vara läskigt med spöken och döskallar, men det kan även vara en snygg inramning med pumpor och ljus. Ett blandat koncept funkar alltid menar han.
Magnus Kling Uddgren tycker att det ska vara en happening kring firandet av Halloween. Det kan både vara läskigt med spöken och döskallar, men det kan även vara en snygg inramning med pumpor och ljus. Ett blandat koncept funkar alltid menar han. Foto: Lena Fosselius-Peterson

För den som gillar att klä ut sig eller att skapa ett riktigt Halloweenparty så finns det ett stort utbud av prylar att ladda med. Halloweenfirande är något som de senaste åren ökat rejält.

Magnus Kling Uddgren hakade på trenden med att fira Halloween med läskiga prylar och spökutrustning för ett antal år sedan när han öppnade sin första pop-up butik till Halloween och jul.

Numera har den utvecklas till en fast butik i Mitt i City med utbud efter säsong.

Ett kliv in i butiken och du välkomnas av ett skräckinjagande spöke.
Ett kliv in i butiken och du välkomnas av ett skräckinjagande spöke. Foto: Lena Fosselius-Peterson

– Vi öppnade här i Mitt i City i mars och det är ett väldigt bra läge. För att kunna driva butiken hela året har vi även nu ett eget varumärke Design house 95. Sen har vi också några pop-up butiker runt om i landet. Ett roligt samarbete har vi med Långflons butiker där alla är med och säljer våra produkter, berättar Magnus och visar runt bland alla Halloweenprylar som just nu fyller butiken.

 • Ett skräckinjagande huvud som när man rör vid det ger ifrån sig ett "otäckt" skratt och ögonen lyser röda.
  Ett skräckinjagande huvud som när man rör vid det ger ifrån sig ett "otäckt" skratt och ögonen lyser röda. Foto: Lena Fosselius-Peterson
 • Halloween kan även pyntas vackert. Keramik/porslins pumpor till dekoration.
  Halloween kan även pyntas vackert. Keramik/porslins pumpor till dekoration. Foto: Lena Fosselius-Peterson
 • Döskallar är ett måste om du ska pynta ditt hem till Halloween.
  Döskallar är ett måste om du ska pynta ditt hem till Halloween. Foto: Lena Fosselius-Peterson
 • Det finns många olika hattvarianter att välja mellan i butiken.
  Det finns många olika hattvarianter att välja mellan i butiken. Foto: Lena Fosselius-Peterson
 • I butiken finns det cirka 1 000 olika produkter med temat Halloween.
  I butiken finns det cirka 1 000 olika produkter med temat Halloween. Foto: Lena Fosselius-Peterson

Stort eller smått

Magnus berättar att det just nu finns cirka 1 000 olika produkter med tema Halloween och det fylls på fram till nästa helg. Det kan nog vara svårt att välja bland allt för det vimlar av dödskallar i olika storlekar, spök- och zombiedräkter, spindlar, olika hattar, "gravstenar" och mycket mer.

– Vi märkte under pandemin att det var många som hade små fester hemma och gick då in för att dekorera lite spöklikt eller mysigt. Det verkar hålla i sig för vi ser att många handlar just prylar till att inreda sitt Halloweenfirande med, säger Magnus.

Artikeltaggar

ButikerHalloweenHandelHus och hem

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.