Hoppa till huvudinnehållet

Krönika: Fullproppad travhelg – en plikt att sitta bänkad

Publicerad:
Oliver Johansson ser fram emot travhelgen.
Oliver Johansson ser fram emot travhelgen.

Höstmörkret har infallit och det är svårt att hitta varken energi eller lust till att göra någonting roligt under den här perioden. Man jobbar, sliter och tillbringar alla dagar på samma sätt just nu…

Men trots allt regn och mörker kan vi i alla fall glädjas åt att vi har en fullproppad travhelg framför oss.

Både i Karlstad och på andra banor.

Färjestadstravet kör under lördagen V65-tävlingar med start 18:30 i samband med sin årliga Oktoberfest. Det är inte direkt elitloppsklass på hästarna men för oss som besöker travet under lördagskvällen är det alltid trevligt att se några lopp live.

Det kostar givetvis några kronor men för lite god mat och dryck så är det lätt värt det, tycker jag. Innan start kommer man även visa V75 tävlingarna ifrån Rommetravet på storbildskärm i loungen.

Det attraherar mig enormt och är framförallt den största anledningen till att jag ska dit på lördag. Visst kanske det slinker ner en och annan bira också.

Sedan Romme alltså. V75. Jag tror det blir en ruggig omgång och min första tanke var att det var finaler.

Loppen ser otroligt intressanta ut och det startar allt ifrån högklassiga guldhästar till chanslösa kallblod. En rolig omgång helt enkelt med en otrolig bredd, känner jag. Mer om detta i spaningen.

Helgens höjdpunkt hittar vi under söndagen på Solvalla där det kommer köras semifinaler i Breeders Crown för tre och fyraåringar. Det brukar vara otroligt snåla omgångar men just den här söndagen hittar vi förhandsfavoriten Francesco Zet utanför V75 kupongen. Ett val jag backar upp till 110%.

Omgången blir roligare att sätta tänderna i för dom som väljer att spela och det ger även andra hästar som deltar en större chans att ta sig till finalen. Tummen upp.

Som ni kan läsa är det oerhört mycket trav som cirkulerar under helgen och har man inte möjligheten som jag att besöka någon av Färjestad, Romme eller Solvallas travbana känns det som att det är en travfantasts plikt att sitta bänkad framför tv-apparaten både lördag och söndag.

Har man då pluggat tillräckligt och spelat på rätt hästar så kanske man slipper jobba på måndag och några veckor framåt. Det satsar vi väl på, eller?

V75 Romme

En galet rolig omgång står för dörren och blickarna riktas mot Borlänge och Rommetravet på lördag. Favoriter står både högt och lågt och jag tror att det kan ge bra betalt. Åtta hästar i V75-2 förra veckan var tyvärr inte tillräckligt och stoet Listas Marion förstörde min lördag. Roligt att kameler också kan vinna på V75 men nu vill jag ha snabb revansch.

Här kommer dragen:

V75-1

3 Hannibal Face har hög kapacitet och läget blev dessutom bra. Kommer köras offensivt och kan lägga samtliga motståndare på rygg. Förstahäst.

6 Kimi Di Quattro jagar fjärde raka segern och nu ska man köra tävla barfota runt om. Vid gardering.

9 Castor The Star vann enkelt senast ifrån ledningen och nu är det bakspår som gäller. Kan spurta bra och ska räknas tidigt trots läget.

V75-2

2 Gorm är mest intressant på start och han kommer leda länge. Chansspik?

8 Grisle Odin G.L är stark och kommer inte bli enkel att stå emot. Procenten börjar dra iväg dock.

11 Steinfaks är ett långskott men hästen blev fast med sparat senast och större under har väl skett på en travbana, känner jag.

V75-3

3 Seismic Wave har pausat lite men han har verkligen varit blek på slutet. Kan slå till om han har en bra dag.

6 Global Badman galopperade senast och jag förstod ingenting. Sköter han sig gör han tveklöst upp om segern.

9 Missle Hill är bättre bakifrån och kan springa oerhört snabbt över upploppet. Gynnas mycket om det blir tempo. Låsa 6-9?

V75-4

4 Make It A Star var tapper i ledningen senast på V75 och höll nästan hela vägen. Räknas igen.

8 Cala Mayor De B. gick en bra tid i den näst senaste starten men senast blev det fel. Lämpligare nu och jag vill betala för henne.

12 Nanny’s Girl har mött tuffa hästar och har gjort det väldigt bra under året. Måste streckas här men det kan vara kusken emot. Lee Nimåker vem är det ens?

V75-5

3 Drill är startsnabb och presterar väldigt jämnt. Jag vill dock ha skräll här och kommer gardera honom.

4 Coffey är en hemmahäst som kommer ifrån seger. Klassen är låg och jag tror han kan skrälla med rätt resa.

8 Por Una Cabeza har visat fina fartresurser och vunnit ifrån trista lägen tidigare. Örjan förstärker!

V75-6

5 Ruger stekte jag senast och hästen vann enkelt från ledningen. Dumstrut på då. Blir hyfsat betrodd igen och gardering är givet.

6 Global Crusader fick ett bra startspår och kommer vara hästen att slå. Han har varit ute i billiga gäng och gjort det bra men motbud saknas inte.

12 Millmighty är draget i loppet och han har sett dunderfin ut hittills i år. Måste med om man streckar ett par stycken.

V75-7

3 Bugatti Miles är rejäl och gör comeback efter ett uppehåll. Styrkan är hans största vapen och jag kommer strecka honom tidigt. .

6 Amalencius B.B spikades senast men galoppen kom plötsligt, tyvärr. Formen är intakt och jag är övertygad om att han är med i segerstriden igen om han sköter sig. Andrahäst.

8 Titan Yoda står hårt inne i loppet men trivs över distansen och är skrällen i loppet.

Spikförslaget: 3 Hannibal Face tar en lugn dödens och bara vinner.

Garderingsloppet: V75-4 är otroligt jämnt spelat och här tror jag att det kan skrälla ordentligt. Ta med så många ni har råd med.

Avslaget: Seismic Wave måste bevisa mer innan jag går på honom. 5-6 % känns rimligare, känner jag.

Vill du spela V75 med mig hittar du mina andelar i länken här. .

Artikeltaggar

FärjestadstravetRommeSolvallaTravV65V75

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.