Hoppa till huvudinnehållet

Karl Helmersson fick fira sin födelsedag som vinnare: ”Bästa presenten”

Publicerad:
BIK-tränaren Karl Helmersson fyllde 43 år under fredagen.
BIK-tränaren Karl Helmersson fyllde 43 år under fredagen. Foto: SIMON HASTEGÅRD

BIK Karlskoga-tränaren Karl Helmersson fyllde 43 år under fredagen. Det firande han med tre poäng mot Almtuna.

– Det var den bästa presenten, säger han efter 3–2-segern.

Så här summerar han matchen i Upplands Bilforum Arena:

– Första perioden kom vi ut på det sättet som vi pratat om. Vi spelade riktigt bra. Vi kom samlat och med bra fart in i anfallszonen. Vi skapade inte så mycket men det är roligt när vi gör saker som vi pratat om. I slutet fick vi med oss två mål. Logan (Cockerill) från nära håll och Lilja (David).

– I den andra perioden sjönk vi alldeles för mycket. Det blev jobbigt för oss. Där måste vi stå upp bättre. Almtuna kom ut och åkte mer skridskor och då måste vi svara med samma metod. Att det stod 2–2 inför den tredje var rättvist.

Väl där avgjorde Kalle Jellvert när 45 sekunder återstod av matchen.

– Det var en jämn period. Det var starkt av oss rent mentalt att hitta ett avgörande med tanke på bortdömt mål och missad straff. Vi vann tekningen och drev hårt mot mål. Det är ingen tillfällighet att vi gjort mål i slutet av matcherna. Det är en styrka.

BIK:s matchhjälte efter galna slutet: ”Vet knappt själv vad som hände”

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagFödelsedagarKarl HelmerssonKarlskogaSkridskorSportUpplands Bilforum Arena

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.