Hoppa till huvudinnehållet

12 000 biljetter släpps till Håkan Hellström i Karlstad: "Väntas högt tryck"

Publicerad:
Det väntas bli högt tryck på biljetterna till Håkan Hellströms konsert i Karlstad. Foto: Adam Ihse/TT

Tidigare i veckan gick nyheten om att Håkan Hellström ger sig ut på en sommarturné ut. Bland stoppen finns Mariebergsskogen i Karlstad och när nu biljetterna släpps förutser den lokala arrangören hårt tryck.

Det är det tyska bokningsbolaget FKP Scorpio som arbetar med Håkan Hellströms konserter i Sverige. En lokal aktör engageras på de flesta orter dit turnén kommer och i Karlstad är det David Engh och hans bolag Signe som axlar ansvaret. Han har tidigare arbetat med FKP Scorpio i samband med några konserter med Albin Lee Meldau.

– Det väntas ett högt tryck när biljetterna släpps under lördagen, säger Daniel Engh.

Totalt släpps 12 000 biljetter till Håkan Hellströms konsert i Mariebergsskogen i sommar.

– Biljetterna släpps enbart på nätet och det gäller att vara förberedd. Max åtta biljetter per person. Det kan tyckas vara många biljetter som släpps, men samtidigt är det Håkan Hellström vi pratar om.

Håkan Hellström spelar den första av  fyra utsålda konserter på Ullevi på fredagskvällen. Ingen annan artist har hittills spelat på arenan så många gånger under samma sommar. Konserterna skulle ha spelats 2020, men fick skjutas upp två gånger till följd av pandemin.
Håkan Hellström spelar den första av fyra utsålda konserter på Ullevi på fredagskvällen. Ingen annan artist har hittills spelat på arenan så många gånger under samma sommar. Konserterna skulle ha spelats 2020, men fick skjutas upp två gånger till följd av pandemin. Foto: Adam Ihse/TT

280 000 på Ullevi

I somras gjorde Håkan Hellström fyra konserter på Ullevi i Göteborg till vilka det totalt såldes 280 000 biljetter. I kompbandet fanns den värmländska musikern Mattias Hellberg. Sommarens turné inleds i Helsingborg den 16 juni och når Karlstad den 21 juli.

Daniel Engh arbetar med Håkan Hellströms konsert i Karlstad.
Daniel Engh arbetar med Håkan Hellströms konsert i Karlstad. Foto: Privat

Konsertbranschen brottas med problem kring oseriös andrahandsförsäljning av biljetter, hur motverkar ni det?

– Det är en väldigt bra fråga. FKP Scorpio har en vana av större konserter och det biljettsystemet som de använder sig av, Eventim, är väldigt säkrat för den här typen av försäljning. Samtidigt är viktigt att påpeka att det är genom de här kanalerna man ska köpa biljetter, ingen annanstans. Samma företag har även en funktion för de som av en eller annan orsak behöver sälja sin biljett.

Biljetterna till Håkan Hellströms konsert släpps den 29 oktober kl 11.

Tobias Östlund trotsar blygheten på scenen: "Jag är inte någon Ziggy Stardust"

Artikeltaggar

Daniel EnghFKP ScorpioHåkan HellströmKändisarKarlstadKonserterMariebergsskogenMusikNöje/KulturUllevi

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.