Hoppa till huvudinnehållet

Mejlar ut kritik mot M under sittande möte: ”Jag tycker det är en ful grej”

Publicerad:
Henrik Frykberger (M), är kritisk till Centerpartiets sätt att räkna resultat i nästa års budget.
Henrik Frykberger (M), är kritisk till Centerpartiets sätt att räkna resultat i nästa års budget. Foto: Daniel Olausson

På torsdagsmorgonen har kommunstyrelsen i Sunne extra sammanträde om budgeten med Kristina Lundberg (C) som sittande ordförande.

Mitt i mötet mejlar hon Centerpartiets egna förslag till budget – och kritik mot Moderaterna.

– Jag tycker det är en ful grej som hon dessutom är ganska medveten om, säger Henrik Frykberger (M).

Kommunstyrelsen i Sunne har vid ett extra sammanträde under torsdagsmorgonen klubbat förslag till 2023 års budget. Budget beslutas i slutändan av kommunfullmäktige.

Mötet har nuvarande kommunalrådet Kristina Lundberg (C), som KSO, kommunstyrelsens ordförande. Under sittande möte skickar hon ett mejl till NWT med Centerpartiets egna budgetförslag.

NWT publicerar nedanstående artikel:

Centerpartiet: ”Vi står fast vid en ansvarsfull ekonomisk politik”

Pressmeddelandet innehåller kritik mot Moderaterna, som kommer att ingå tillsammans med Liberalerna och Hela Sunne i ”Sunnesamverkan”, med stöd i budgetarbetet av Kristdemokraterna, när det nya styret tillträder med Henrik Frykberger (M) som kommunalråd efter årsskiftet.

Hon gör en poäng av att de har på pappret ett högre resultat, men vi har samma budgetramar.
Henrik Frykberger (M).

– Att Moderaterna och deras stödpartier är villiga att sänka resultatmålet till en procent tycker vi inte är ansvarsfullt, skriver Centerpartiet i ”Centern föreslår en hållbar, grön budget för landsbygdens fortsatta attraktionskraft”.

Henrik Frykberger (M) reagerar direkt på Kristina Lundbergs mejl:

– Jag tycker det är en ful grej som hon dessutom är ganska medveten om. Vi har inte samma ingångsvärden. De har utgått från en skatteprognos som kom i förra veckan, som visar drygt åtta miljoner mer. Dessutom har de lagt in ett högre antal invånare. Och vi har gått efter de siffror som fastställdes i juni, säger Henrik Frykberger.

– Därför får de ett betydligt högre resultat eftersom de har en högre intäkt. Hon gör en poäng av att de har på pappret ett högre resultat, men vi har samma budgetramar, tillägger han.

Kommunstyrelsen föreslår till kommunfullmäktige budget för 2023.

– Kommunstyrelsen har fattat beslut och där vann Sunnesamverkans budget, säger Henrik Frykberger.

– Det jag vill bemöta är att; vi tyckte det var anmärkningsvärt att de gick med på en procents resultat. För vi tycker man behöver ha två procents resultat. Det står vi fast vid. Investeringsnivån är underfinansierad redan med två procents resultatmål, säger Kristina Lundberg.

UPPDATERAD

Artikeltaggar

BudgetarCenterpartietHenrik FrykbergerKristina LundbergModeraternaPolitikSunne

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.