Hoppa till huvudinnehållet

Värmländsk artist till Bryssel för att påverka med sin musik

Publicerad:
Molkomsbaserade artisten Olivia Ahltorp är i Bryssel i veckan för att delta i EU-kommissionens konferens kring Interregionala projekt.
Molkomsbaserade artisten Olivia Ahltorp är i Bryssel i veckan för att delta i EU-kommissionens konferens kring Interregionala projekt.

För Olivia Ahltorp väntar några dagar i Bryssel med konserter och möten.

Hon är inbjuden till EU-kommissionens konferens kring Interregionala projekt och hon åker som representant för det Värmlandsbaserade projektet MECO.

Tre singlar har det blivit för Molkomsbaserade Oliva Ahltorp hittills i år, den senaste heter "Stay Wild". Under namnet Aevy Lore gör hon suggestiv och atmosfärisk musik som ofta bottnar i tankar kring naturen.

Nu ska hon ge flera konserter på EU-kommissionens konferens kring Interregionala projekt i Bryssel.

– När jag pluggade på Musikhögskolan Ingesund kom jag i kontakt med MECO. Det är ett interregionalt projekt som syftar till att skapa värde för musikutövare.

Hon blev snabbt delaktigt i projektet och fick möjlighet att ta del av musikkonferenser och låtskrivarcamp.

– Jag har väldigt mycket hjärta i det projektet, det var tack vare MECO som jag valde att stanna kvar i Värmland efter min examen för att bygga upp min frilansverksamhet.

Fyra konserter på två dagar

Hon arbetar som artist, producent och musiker. MECO är numera avslutat, projektet löpte över en treårsperiod, och syftade till att utveckla musikbranschen både vad gäller utbildning, kontaktnät och forskning.

– EU-kommissionen har bett MECO att skicka en representant som kan uppträda med musik på konferensen som arrangeras den här veckan. MECO hörde av sig till mig så nu väntar fyra konserter på två dagar.

I sitt artistprojekt Aevy Lore tar hon upp många frågor kring miljö och hållbarhet.

– Jag gör musik som kan väcka tankar kring de här frågorna. Så det kändes passande att skicka mig till konferensen.

”Första gången utomlands”

Olivia Ahltorp reser tillsammans med sin medmusiker Emanuel Blom som spelar sopransaxofon. Jenny Karlsson åker med som representant och projektledare för MECO.

– Det betyder jättemycket för mig som artist att göra den här resan. Det är första gången jag spelar utomlands och eftersom jag vill jobba med musik och hållbarhet känns det väldigt rätt för mig att jag får chansen att komma in i ett konferenssammanhang där jag får möjlighet att diskutera hållbarhetsfrågor. Med människor som jobbar politiskt och forskningsbaserat med det. Fint att få stå med en fot i musiken och den andra i den politiska världen. Och bygga broar däremellan.

– För mig som person är syftet med resan att flagga för hur mycket MECO stöttat mig och fortsätta jobba med hållbarhetsfrågor på ett konstnärligt sätt.

Oliva Ahltorp arbetar med ett album som kretsar kring relationen mellan människa och natur. Flera singelsläpp planeras dock innan det är dags för albumet.

Artikeltaggar

ArtisterBrysselEU-kommissionenHållbarhetJenny KarlssonKonserterMusikMusikhögskolan IngesundNöje/KulturPolitikVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.