Hoppa till huvudinnehållet

JVM-genrepet närmar sig – Örebrostjärnan ensam värmlänning i truppen

Publicerad:
Magnus Hävelid har tagit ut truppen till JVM-genrepet i Tjeckien.
Magnus Hävelid har tagit ut truppen till JVM-genrepet i Tjeckien. Foto: TOBIAS STERNER

Juniorkronorna reser snart till Tjeckien för JVM-genrep. På onsdagen presenterade förbundskapten Magnus Hävelid truppen.

Den enda spelaren med värmländsk koppling i Juniorkronornas trupp är Örebros Leo Carlsson som haft en fullständigt lysande start på säsongen. Ingen spelare från Färjestad finns med.

– Det är glädjande att se att så många spelare har utvecklats väldigt mycket i sina klubblag under hösten. Extra viktigt tycker jag det är att spelarna får regelbunden matchtid, oavsett om det är i junior- eller seniorlaget. Här upplever jag att klubbledarna har tagit ett stort ansvar för att skapa bästa möjliga utveckling för spelarna, säger Magnus Hävelid, förbundskapten för Juniorkronorna, i ett pressutskick.

Lägret och fyranationersturneringen i Tjeckien pågår 7-13 november och är sista samlingen inför JVM som spelas i Halifax i december.

Här hittar du truppen i sin helhet.

Artikeltaggar

IshockeyJVM ishockeyLeo CarlssonÖrebro HockeySHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.