Hoppa till huvudinnehållet

Blev lurad på Blocket – två gånger samma dag

Publicerad:
Sunnebon trodde sig ha köpt två 3D-skrivare – men blev lurad.
Sunnebon trodde sig ha köpt två 3D-skrivare – men blev lurad. Foto: Tobias Larsson Franzén

En drygt 40-årig Sunnebo blev i mitten av oktober lurad på annonssajten Blocket. Två gånger.

Mannen hade själv annonserat efter att få köpa en 3D-skrivare och blev kontaktad av en person som hade en skrivare till salu. Sunnebon betalade 3 500 kronor för skrivaren, men har därefter inte fått skrivaren han trodde sig ha köpt.

Samma dag köpte Sunnebon även en annan 3D-skrivare på liknande sätt. Han köpte vid det tillfället även viss kringutrustning och betalade för det totalt 5 000 kronor. Inte heller de varorna har efter betalning skickats till honom.

– Han har alltså köpt skrivare och tillbehör som han inte fått för 8 500 kronor, säger Bjarne Andersson, stationsbefäl vid Karlstadpolisen.

Artikeltaggar

BedrägerierBjarne AnderssonBlocketBrott, lag och rätt

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.