Hoppa till huvudinnehållet

Olof Wretling tar kampen mot diabetes – tävlar med fotbollsstjärna i tv-gala

Publicerad:
Olof Wretling, just nu scenaktuell med föreställningen Kaffet, ställer upp i kampen mot diabetes. Foto: Lena Richardson

Olof Wretling tar kampen mot diabetes – tillsammans med fotbollsstjärnan Lotta Schelin.

De utgör det svenska laget i en skandinavisk kändislandskamp vid en tv-sänd gala den 13 november.

”Beat diabetes - kampen för livet” är parollen för galan som sänds i Sverige, Norge och Danmark.

Två kändisar från vardera landet har engagerats för att hjälpa till i kampen. Sveriges lag består av tidigare landslagsspelaren, fotbollsexperten Lotta Schelin samt skådespelaren, regissören, komikern och Karlstadsbon Olof Wretling.

Är diabetespappa

– Jag är inne på första året som diabetespappa och kämpar fortfarande med nya situationer. Det är självklart för mig att delta och göra vad helst jag kan göra, för att öka medvetenheten om sjukdomar som påverkar så många människor, säger Olof Wretling i ett inlägg på galans hemsida.

Fotbollsspelaren Lotta Schelin, här i olympisk dress, tävlar ihop med Olof Wretling i kampen för livet.
Fotbollsspelaren Lotta Schelin, här i olympisk dress, tävlar ihop med Olof Wretling i kampen för livet. Foto: Fredrik Persson / TT

Det norska laget består av influeraren Ingrid Aguiluz och TV-profilen Jørn Hoel och det danska av sångaren Jasmin Gabay och artisten Lasse Dein.

Galan visas på TV3 i Sverige och Danmark och TV6 i Norge samt på Viaplay och Pluto TV. Förra årets gala drog in tre miljoner kronor på två timmar.

Kaffet värmer – en sällsam resa när Olof Wretling berättar med hela kroppenOlof Wretling: ”En av mina starkaste och svåraste spelningar”

Artikeltaggar

DanmarkDiabetesGalorKändisarKarlstadLotta SchelinNöje/KulturNorgeOlof WretlingPluto TVTV3TV6Vård och omsorgViaplay

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.