Hoppa till huvudinnehållet

Kumla 2 kunde inte stoppa formstarka Kungsör

Publicerad:
Kumla HC förlorade mot Kungsörs IK
Kumla HC förlorade mot Kungsörs IK

Kumla 2 och Kungsör möttes på söndagen i ICA Maxi Arena. Kungsör hade tre vinster i rad i HockeyTrean Värmland/Västmanland/Örebro inför matchen – och vann nu på nytt. Matchen slutade 1-5 (0-0, 0-3, 1-2).

– Vi gör en jättebra bortamatch där Kumla försöker sätta tonen i första perioden, men vi spelar bra defensivt. I andra perioden så tar vi över och får utdelning och sedan äger vi tillställningen matchen ut. Beröm till alla femmor som gör jobbet i 60 minuter, kommenterade Kungsörs tränare Håkan Haglind.

Första perioden blev mållös. Kungsör spelade bra i andra perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom två mål av Robert Eriksson och ett mål av Anton Nygren tidigt i perioden. Kungsör gjorde två mål i tredje perioden och gick från 0-3 till 0-5 efter mål av Casper Olsson och Anton Nygren. De fem minuterna blev direkt matchavgörande.

Erik Persson reducerade förvisso, men närmare än 1-5 kom inte Kumla 2. Kungsör tog därmed en stabil seger.

Robert Eriksson gjorde två mål för Kungsör och spelade fram till två mål.

Kumla 2 har nu fyra poäng efter tre spelade matcher, medan Kungsör har tolv poäng efter fyra matcher.

I nästa omgång har Kungsör Felling/Frövi borta i Fellingsbro Ishall, fredag 4 november 19.30.

Artikeltaggar

HockeyTrean Värmland/Västmanland/ÖrebroICA Maxi ArenaIshockeyKumla HCKungsörs IK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.