Hoppa till huvudinnehållet

Dottevik tog bonuspoängen borta mot IBF Borlänge

Publicerad:
IBF Borlänge förlorade mot Dotteviks IF
IBF Borlänge förlorade mot Dotteviks IF

Matchen i division 1 västra Svealand herr i innebandy mellan hemmalaget IBF Borlänge och gästande Dottevik var oavgjord vid full tid, 6-6. Först i förlängningen kom avgörandet, där Dottevik spikade segerresultatet, 7-6 (1-2, 1-2, 4-2, 1-0). Stor matchhjälte 37 sekunder in i förlängningen blev Christoffer Nilsson som gjorde det avgörande målet.

– En match där vi inte riktigt är med och Borlänge går fram till 4-1, vi gör ett andra mål och har underläge med 4-2 inför sista perioden. Hela laget höjer sig och vi går fram till 6-4 i sista, Borlänge orkar dock komma tillbaka igen. Matchen går till förlängning och där avgör Thomas "Tompa" Berntsson efter 37 sekunder! Stark insats av laget och vända tillbaka matchen och vinna med två poäng hem till Arvika, tyckte Dotteviks tränare Rickard Karlsson, efter matchen.

IBF Borlänge startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Jonathan Sundberg och Oskar Backlund innan Dottevik svarade och gjorde 2-1 genom Christoffer Nilsson. IBF Borlänge var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 4-2.

I tredje perioden var det i stället Dottevik som hade greppet. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter tre perioder var 6-6.

I förlängningen tog det 37 sekunder innan Dottevik avgjorde till 6-7. Stor matchhjälte blev Christoffer Nilsson, framspelad av Thomas Berntsson.

David Nyrén gjorde två mål för Dottevik och spelade fram till två mål och Christoffer Nilsson gjorde tre mål. IBF Borlänges Oskar Backlund gjorde tre mål.

IBF Borlänge har en vinst, en oavgjord och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Dottevik har tre vinster och två förluster. Det här var Dotteviks andra uddamålsseger.

IBF Borlänge har fyra poäng och Dottevik har nio poäng efter fem omgångar.

I nästa omgång har Dottevik LI20 IBF hemma i Arvika Sporthall, lördag 29 oktober 16.30.

Artikeltaggar

Dotteviks IFIBF BorlängeInnebandyMaserhallen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.