Hoppa till huvudinnehållet

Dags att släppa kraften fri i hela Värmland

Publicerad:
Med våra tre partiers regering som nu tillträtt kommer möjligheterna och utvecklingskraften öka i Värmland såväl som i övriga Sverige, skriver Fredrik Larsson, Stina Höök, Sara Kihlström och Sara Gunnarsson.
Med våra tre partiers regering som nu tillträtt kommer möjligheterna och utvecklingskraften öka i Värmland såväl som i övriga Sverige, skriver Fredrik Larsson, Stina Höök, Sara Kihlström och Sara Gunnarsson. Foto: Värmlands borgerliga allians

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Att värmlänningarna därmed kan fortsätta välja vårdcentral, skola eller omsorg gör frågan än mer viktig. Vi ser därför med oro hur den socialistiska majoriteten i Region Värmland redan börjat ifrågasätta valfriheten i vårt län, skriver Fredrik Larsson, Stina Höök, Sara Kihlström och Sara Gunnarsson.

Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna i Region Värmland väljer nu att bilda en gemensam opposition under den kommande mandatperioden. Detta sedan Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet valt att ingå i en gemensam socialistisk majoritet.

Våra tre partiers värderingar om hur samhället bäst utvecklas vilar på liknande grunder. Vi har en genuin tro på alla människors lika värde. Oavsett vem man är, kommer ifrån eller är på väg så ska alla ha stor frihet att forma sina liv. Samtidigt tar vi alla ett gemensamt ansvar för våra medmänniskor och vår omvärld. Samhället är alltid större än de offentliga systemen. Det här är alltid utgångspunkterna för våra politiska förslag.

Utan alla tusentals små och stora företag stannar Värmland. Därför behöver vi förbättra förutsättningarna för länets företag och företagare. Omfattande regelkrångel och skenande kostnader måste bort. Vi tycker att alla företag är viktiga, så också de inom välfärden. Att medarbetare inom skola, vård och omsorg, som i många fall är kvinnor, får möjlighet att förverkliga sina drömmar om att driva eget är i grunden en rättvisefråga.

Så skriver du en debattartikel

Det är nödvändigt för att ta tillvara innovationskraften som finns inom alla delar av samhället. Att värmlänningarna därmed kan fortsätta välja vårdcentral, skola eller omsorg gör frågan än mer viktig. Vi ser därför med oro hur den socialistiska majoriteten i Region Värmland redan börjat ifrågasätta valfriheten i vårt län.

Infrastrukturen och kollektivtrafiken är viktiga delar för hela Värmlands utveckling. Vägar, järnvägar och digital uppkoppling måste förbättras och kollektivtrafiken måste vara tillgänglig och flexibel i hela länet. Vi måste säkra Värmlands energi- och elförsörjning och än mer aktivt arbeta för grön- och digital omställning.

Utbildningssystem, kompetensförsörjning och integrationen måste förändras så att alla som kan jobba också får möjlighet att göra det. Värmlands fantastiska kulturliv ger kraft, upplevelser och hållbar tillväxt till landsbygder, tätorter och städer och det vill vi stärka ytterligare.

Hälso- och sjukvården i hela Sverige har problem och förändringar behöver göras i vår region liksom i övriga landet. Men det kan inte ske genom att vårdens medarbetare ska springa fortare. Varje dag genomförs fantastisk vård i Värmland och det ska värmlänningarna kunna känna sig trygga med. Det som redan i dag är riktigt bra ska tas tillvara och det som inte är det måste ändras.

Kraften måste släppas fri också inom sjukvårdssystemet, där de som berörs ska kunna påverka mer. Medarbetare, patienter och anhöriga måste involveras mer. Vi behöver se fler moderna lösningar så att de mänskliga mötena kan ges mer tid. Vi vill även se ett ökat samarbete med andra regioner och hela landet för att lösa delar av sjukvårdens stora utmaningar.

Vi tror på människors vilja och kraft att utveckla och ta hand om det som finns nära. Värmland har stor potential att bidra med mer fossilfri energi, ökad matproduktion och fler klimatsmarta produkter till både Sverige och världen. Men då måste bättre förutsättningar skapas och hinder för hållbar utveckling tas bort.

Det ska vara möjligt att bo, leva, driva företag, känna sig trygg och må bra i hela Värmland. Med våra tre partiers regering som nu tillträtt kommer möjligheterna och utvecklingskraften öka i Värmland såväl som i övriga Sverige.

Vår gemensamma grund står vi för tillsammans. Vi tror på hela Värmlands framtid och våra partier kommer de kommande åren visa hur vi vill att det ska bli verklighet. Det kommer ske i ett gemensamt arbete, men där vi också släpper kraften fri i våra respektive partier när det kommer till utformningen av Värmlands bästa politik. Tillsammans bildar vi nu Värmlands borgerliga allians – en stark oppositionskraft för hela Värmlands framtid.

Fredrik Larsson (M)

Stina Höök (M)

Sara Kihlström (KD)

Sara Gunnarsson (L)

För Värmlands borgerliga allians

Artikeltaggar

CenterpartietDebattEnergiförsörjningFredrik LarssonInfrastrukturKristdemokraternaLiberalernaModeraternaOmsorgPolitikRegion VärmlandSara KihlströmSjukvårdSkolorSocialdemokraternaStina HöökVänsterpartietVårdVård och omsorgVärmlands län