Hoppa till huvudinnehållet

Utredningen efter bussbråket klar: "Uppstod en dispyt om vem som skulle backa"

Publicerad:
Foto: Privat

Nu är utredningen om vad som hände mellan de två busschaufförerna som hamnade i bråk med varandra på Färjestad klar.

– Oavsett vem som gjorde fel är det helt oacceptabelt att det eskalerade till en konflikt, säger David Erixon, kommunikationschef på Nobina.

En länsbuss och en Karlstadsbuss stod vindruta mot vindruta vid en hållplats.

Här vägrar bussarna att backa – chaufförer i bråk: ”Herregud, vad blir det?”

– Den interna utredningen visar att det uppstod en dispyt om vem som skulle backa. Dispyten eskalerade och upplevdes som hotfull och våldsam. Förarna brast kring samförstånd och samarbete i trafiken.

Chauffören som körde för Nobina togs ur trafik för att få stöd och hjälp efter händelsen. Skyddsombud och förare har haft möte och en anmälan har upprättats hos Arbetsmiljöverket.

– Det var en hotfull och obehaglig situation. Föraren har fått professionellt stöd och är nu tillbaka och kör.

Polisen kallades till platsen i samband med händelsen. Det upprättades en anmälan om misshandel och ofredande, som senare lades ner eftersom inget tyder på att en misshandel eller ett ofredande faktiskt ägt rum.

– Det blir ingen förundersökning för det fanns ingen brottsrekvisit, säger Gabriel Henning, presstalesperson polisregion Bergslagen.

NWT har varit i kontakt med Keolis som inte vill kommentera händelsen.

Artikeltaggar

BussarGabriel HenningKarlstadKarlstadsbussMisshandelNobinaTrafikVärmlandstrafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.