Hoppa till huvudinnehållet

Sportprofilen startade insamling till lurade Siv, 86: ”Det var hjärtskärande”

Publicerad:
Tommy Kristoffersson samlade in pengar till lurade Siv Beijner. Foto: KMS

Värmländske sportprofilen Tommy Kristoffersson blev starkt berörd när han såg tv-inslaget om hur 86-åriga Siv Beijner lurats på sina besparingar av en bedragare.

Han drog igång en insamling.

VM-tävling inställd – femte guldet nära för Kristoffersson: ”Går inte missa”

Det var TV4-nyheterna i tisdags kväll som berättade om Siv Beijner i Farsta, som råkat ut för en telefonbedragare som lyckades sno åt sig alla hennes besparingar på 70 000 kronor. Hon uttryckte oro för att inte ha pengar till sin egen begravning.

– Det var hjärtskärande med den gamla damen och vetskapen om oron och förtvivlan hon måste känna, säger Tommy Kristoffersson, som har stora framgångar i rallycross och nu lotsar fram sonen Johan till mästartitlar i sitt team KMS.

Han blev både ledsen och förbannad.

– Jag tycker det är så himla tråkigt och bedrövligt att det finns människor som kan skada någon så, en äldre människa som har sparat hela sitt liv och ska ordna upp omkring sig, och är godtrogen och tror folk om gott. Så är det någon stolle som utnyttjar det. De som ringer är slipade till max och det är väldigt lätt att bli lurad.

Siv Beijner i inslaget i TV4.
Siv Beijner i inslaget i TV4.

Kristoffersson drog igång en insamling på sociala medier för att hjälpa Siv, och fick ett stort gensvar.

– Det var impulsivt. Med många bäckar små kan man ändå återställa allt och då blir det en bra story. Jag har ju många följare och fans på Facebook och det blev en bra slant till slut.

Han lade själv 1000 kronor och fick in ytterligare drygt 17000 på ganska kort tid.

– Det är tuffa tider för alla, men finns ändå en slant över när det är något folk bryr sig om. Det kunde ha blivit mer, men vi ville avsluta och jag såg att fler samlar in också.

”Vi har nu varit i kontakt med Siv Beijner och försäkrat oss om att pengarna nått rätt adress. Hela familjen tackar”, skriver Kristoffersson på Facebook.

– Jag var i kontakt med hennes son, Lennart.

Numret fick han av en Arvikaboende bekant till familjen Beijner.

Fått tillbaka allt

På tal om kända från den trakten:

– Nya finansministern, Elisabeth Svantesson, är uppväxt i Koppom. Jag gick i samma klass som hennes storebror, Mikael Lundin, berättar Tommy Kristoffersson.

Bland många andra som reagerade på Siv Beijners öde finns Jeanette Höglund, även känd som ”Tunnelbanenettan”, som driver stiftelsen Vid din sida. Hon lyckades få ihop 70 000, som överlämnades till en rörd Siv Beijners, som därmed med råge fått tillbaka pengarna hon förlorade.

Än finns det tydligen hopp om mänskligheten.

Artikeltaggar

BegravningElisabeth SvantessonFacebookFamiljFarstaKMSKoppomRallycrossStiftelserTommy Kristoffersson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.