Hoppa till huvudinnehållet

Elljusspår släcks ner och basturummen stängs av – för att spara el

Publicerad:
Sundstabadet. Arkivbild.
Sundstabadet. Arkivbild. Foto: Helena Karlsson

Elbesparingar i verksamheten var uppe på dagens agenda för kultur- och fritidsnämnden. I nämnden beslutade politikerna bland annat att släcka ner vissa elljusspår och stänga av basturummen på Sundstabadet och i Vålberg.

Behovet av att minska elförbrukningen har diskuterats på så väl EU-nivå och nationell nivå. Nu kollar alla större nämnder på hur de kan minska elförbrukningen, enligt ett pressmeddelande.

På kultur- och fritidsnämnden beslutade de att de elljusspår som ännu inte har fått LED-belysning släcks på morgonen och sista timmen på kvällen, med undantag för Skutberget.

Sundstabadets basturums öppettider kommer begränsas. Basturummen kommer vara öppna måndag, onsdag och fredag 17:00–20:00, tisdag och torsdag 06:30–10:00, lördag och söndag 13:00–18:00.

Även bastun i Vålbergs sim- och sporthall påverkas. Öppettiderna begränsas till måndag 14:30–20:30, tisdag 07:00–09:00, torsdag 16:30–20:30.

Julmarknaden vid Alsters Herrgård ska också begränsa sin julbelysning i den mån det är möjligt.

Åtgärderna gäller mellan 1 november 2022 till 31 mars 2023.

Artikeltaggar

Alsters HerrgårdBeslutJulmarknaderNämnderSamhälleSkutbergetSundstabadetVålberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.