Hoppa till huvudinnehållet

Elkrisen: Regionen ska hjälpa företag spara energi

Publicerad:
Region Värmland erbjuder företag med upp till 49 anställda råd om hur de kan spara energi.
Region Värmland erbjuder företag med upp till 49 anställda råd om hur de kan spara energi. Foto: Janerik Henriksson/TT

Värmländska företag ska få hjälp att spara energi. Detta genom en tjänst som Region Värmland erbjuder.

Den senaste tidens höga elpriser påverkar både hushåll och näringsliv.

Till och med november månad kan företag vända sig till regionens företagsjour och söka stöd, enligt ett pressmeddelande från Region Värmland. Energiexperter besöker de företag som sökt stöd och ger konkreta råd på hur det går att använda mindre energi.

Stödet ges löpande enligt principen först till kvarn.

– Mindre företag har ofta begränsade resurser och är mer sårbara. Genom energistödet kan vi hjälpa våra företag att bättre hantera de höga energipriserna. Energistödet är en hjälp här och nu, men det är också ett sätt att sänka energianvändningen i ett längre perspektiv, säger Stina Höök (M), ordförande i regionala utvecklingsnämnden, i pressmeddelandet.

Stödet gäller privata företag med verksamhet i Värmland och med mellan en och 49 anställda och kostar inget för företagen som använder det.

Regionen inrättade företagsjouren under coronapandemin och den ska vara aktiv när det händer något som får stor effekt på länets företag för att kunna hjälpa dem att hitta stöd.

Artikeltaggar

EkonomiElElkrisenEnergiFöretagandeNäringslivRegion VärmlandStina HöökVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.