Bubbel från Byrån: Pragmatiska ungdomsförbundet

Arbete | Val 2022
PUBLICERAD:
Men tills vidare får vi konstatera att Björn Söder lyckats med något ingen annan svensk politiker lyckats med, skriver Byrån.
Foto: Tim Aro/TT
Det återstår att se om urvattnad pragmatism är ett framgångsrecept för att locka följare bland ungdomspolitikerna, skriver Byrån.

Den sittande ordföranden i Moderata ungdomsförbundet, MUF, östgöten Matilda Ekeblad utmanas av smålänningen Douglas Thor. I en intervju i Expressen (8/10) tonar Thor ned de ideologiska skillnaderna. Istället tycker han att Ekeblad varit för ideologisk. Själv vill han hellre uppmuntra nya medlemmar att läsa offentliga utredningar än böcker ”från Timbros bibliotek”.

Det återstår att se om urvattnad pragmatism är ett framgångsrecept för att locka följare bland ungdomspolitikerna. Men det är i alla fall friskt satsat med tanke på att radikalism brukar anses höra ungdomen till.

Äras den som bör, eller...

Nu kommer siffror från Arbetsförmedlingen om att arbetslösheten sjunker. Även inom de grupper som tidigare stått långt från arbetsmarknaden. Nu må Ulf Kristersson inte ens vara tillträdd som statsminister.

Men med tanke på att de rödgröna redan kallar höga räntor och elkostnader för ”Kristersson-priser” måste väl alla nya arbeten vara Kristerssonjobb.

Svensk Djingis Khan i livsviktig fredsorganisation

Björn Söder (SD) blir ny ordförande för den svenska delegationen i Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa, OSSE. Nyheten fick många till vänster att rasa. OSSE ska ju arbeta med konfliktlösning och med demokratiutveckling. Hur ska det gå när Björn Söder tar över?

Den som lever får se. Men tills vidare får vi konstatera att Björn Söder lyckats med något ingen annan svensk politiker lyckats med; nämligen att uppmärksamma att OSSE överhuvudtaget finns. På så sätt har han redan lyckats bättre än alla sina företrädare tillsammans.

Olika måttstockar

Magdalena Andersson (S) spådde fyra svåra år för landet när det blev känt att Ulf Kristersson (M) behövde två dagar extra för att förhandla fram en nationell regering.

Samtidigt dröjde det till i fredags innan Socialdemokraterna i Region Stockholm förhandlade fram om hur regionen där ska styras. Innebär det att stockholmarna nu står inför fyra regionalt ännu svårare år? Eller är det bara på riksnivå det ska gå snabbt?

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.