Hoppa till huvudinnehållet

Värmlands museum gör nedslag i Väse och Molkom

Publicerad:
Radhusen vid Stationsgatan i Molkom i slutet av 1950-talet. I bakgrunden syns tegelhuset som bland annat har inrymt bibliotek, polisstation och bank.
Radhusen vid Stationsgatan i Molkom i slutet av 1950-talet. I bakgrunden syns tegelhuset som bland annat har inrymt bibliotek, polisstation och bank. Foto: Nils Möller, Värmlands Museums fotosamling

Värmlands museum avslutar sin mångåriga turné till de värmländska kommunerna i Karlstads kommun – då blir det besök i Väse och Molkom.

Turnén inom projektet Värmlands museum c/o har pågått sedan 2011 och nu är det dags för sista stoppet. Från och med måndagen till och med den 30 oktober besöker museet två av Karlstads kommuns mindre orter.

Molkom får besök av vandringsutställningen Det rinner oss ur händerna, som visas på Åsbacka servicehem och handlar om EU:s vattendirektiv och utrivningen av dammar.

På Väse bibliotek visas historiska bilder från Värmlands museums fotosamling, bland annat bilder från 50-talets Väse.

Både Väse och Molkom kommer att få del av föreläsningen ”Hur blir en tätort till?”. Nyeds hembygdsgård Molkom får besök den 20 oktober och Väse hembygdsgård den 27 oktober.

Under veckan blir det också skolbesök samt möten mellan museet och föreningar.

Syftet med museets kommunbesök är att lära sig mer om platserna, både historia och nutid, samt att dela med sig av den kunskap som museet har byggt upp genom åren.

Artikeltaggar

BibliotekKarlstads kommunKulturarvKulturhistoriaMolkomMuseumNöje/KulturRadhusSamhälleTurnéVärmlands länVäse

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.