Hoppa till huvudinnehållet

Robin Dahlén: ”Började gråta direkt när jag fick höra”

Publicerad:
Robin Dahlén och advokat Stefan Liliebäck.
Robin Dahlén och advokat Stefan Liliebäck. Foto: Peter Bäcker

Robin Dahlén – en av de felaktigt utpekade bröderna i Kevinfallet ska få ett skadestånd på nästan tre miljoner kronor av Arvika kommun.

– Jag är på Kreta med familjen, och fick precis höra det här. Jag började gråta direkt, säger Robin Dahlén om domen.

Under måndagsmorgonen kom besked om att Robin Dahlén kommer att få nästan tre miljoner kronor i skadestånd från Arvika kommun.

Det har Värmlands tingsrätt bestämt i en så kallad tredskodom, som utdöms när tidsfristen har gått ut för att svara på kravet.

NWT når en glad Robin Dahlén under förmiddagen.

– Känslan nu är obeskrivlig. Det känns otroligt skönt, som att man har gått i mål och att man har fått rättvisa. Samtidigt är det ju en tredskodom, så de kan ju överklaga, vi får se vad som händer. Om de inte gör det, känns det absolut som ett avslut, säger han.

Senare under måndagsförmiddagen, säger Arvika kommun och dess juridiska ombud, att man visst i tid lämnat in de handlingar som Värmlands tingsrätt önskat.

– Just nu pågår diskussion mellan vårt juridiska ombud och tingsrätten, om varför inte tingsrätten har uppfattat det, om det har blivit något form av missförstånd, vi har gjort det som krävs av oss, vi lämnade in den 14:e som var sista dagen, säger kommundirektören Hans Karlsson under förmiddagen.

Ny dom i Kevinfallet: Arvika kommun tvingas betala miljonbeloppArvika kommun vill häva unika domen: ”Vi har gjort det som krävs av oss”Kevinfallet: Mejlen innan domslutet

NWT har sökt Robin Dahlén för en kommentar kring det.

Artikeltaggar

Arvika kommunBrott, lag och rättDomarHans KarlssonRobin DahlénStefan LiliebäckVärmlands tingsrätt

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.