Hoppa till huvudinnehållet

Inside Färjestad – stjärnan avslöjar allt om lagkamraterna

Publicerad:
Michael Lindqvist vet det mesta om sina kompisar i Färjestad. Här bjuder han NWT-läsarna på en inblick i laget.
Michael Lindqvist vet det mesta om sina kompisar i Färjestad. Här bjuder han NWT-läsarna på en inblick i laget. Foto: Joachim Lagercrantz

Michael Lindqvist är inne på sin sjätte säsong i Färjestad och känner de flesta i laget utan och innan.

Häng med när han avslöjar lagkamraternas egenskaper och egenheter.

Vi börjar längst bak i planen med duon som vaktar kassen.

Dennis Hildeby

– Han käkade alltid pytt i panna till frukost ända till i somras när han fick sitt första riktiga kostprogram haha...

Käkade pyttipanna till frukost – i nästan två år: ”Det var en bra tid”

Matt Tomkins

– Bland de snällaste, mest sociala och trevliga Nordamerikanerna jag träffat. En väldigt bra kille helt enkelt. Det känns inte som att han vill någon något ont.

”Finns sjukt mycket att säga”

På backsidan är det många nya namn, men flera har redan hunnit göra avtryck i laget.

Axel Bergkvist

– Han har lagets hårdaste golfsving och slår riktigt långt. Jag har spelat en del med honom. Vi är ett gäng som ligger mellan 5-7 i handicap och han är också där någonstans.

Anton Berglund

– Dricker NOCCO som att det vore vatten, han kör med det hela tiden. Annars är det en bra kille, trevlig och ambitiös. Han jobbar hårt och vill framåt.

Mattias Göransson

– Jag tror inte det finns någon som har något ont att säga om honom. Men han är känd för att sova mycket, det gillar han!

Theodor Lennström

– Det finns sjukt mycket att säga om honom egentligen... Men vi får välja några då. Han är nog den som är mest hyperaktiv av alla, vägrar att ta det lugnt och det måste hända grejer hela tiden. En energifylld kille som gillar att hitta på grejer och umgås. Min bästa kompis som jag haft i många år, vi har gjort mycket tillsammans!

Theodor Lennström och Michael Lindqvist har hängt ihop länge.
Theodor Lennström och Michael Lindqvist har hängt ihop länge. Foto: PÄR OLERT

Max Lindroth

– En riktigt pratglad göteborgare som är väldigt öppen och social. Om Göransson är den som sover mest så är nog Max den som somnar överlägset snabbast, både på bussen och flyget. Han sitter bakom mig i bussen och det är knappt så vi hinner upp till Nobelplan så har han somnat.

Joel Nyström

– Ett praktexemplar på en ung spelare som vill mycket och är redan nu en av våra absolut bästa skridskoåkare.

Ville Pokka

– En vinnare. Har vunnit väldigt mycket och det märks både på och utanför isen. Väldigt enkel att ha och göra med. Förstår och kan prata mer svenska än han visar. Hade han velat hade han nog kunnat prata flytande men han kör på engelska.

August Tornberg

– Travexperten. Han älskar det och vill snacka om det hela tiden varje dag. Inte ensam om att gilla trav men han är nog den som är mest extrem. Det är nog kanske han och Wikstrand som delar på tronen om att vara mest nördig i ämnet.

August Tornberg – en riktig travguru.
August Tornberg – en riktig travguru. Foto: FREDRIK KARLSSON

Jens Westin

– Lagets mest vältränade, han behöver inte skämmas när han tar av sig tröjan direkt! En kille som är helsympatisk rakt igenom. Otroligt snäll och väldigt omtyckt av alla.

Mikael Wikstrand

– Delar travtronen med Tornberg. Han har dragit in travet i omklädningsrummet från början. Lagets pionjär med hästarna och har lurat med mig på några hästar, jag har trillat dit via honom.

”Ojojoj, vad ska man säga”

Forwardssidan innehåller många bekanta namn, men också en och annan nykomling.

Linus Johansson

– Linus är den som går i bräschen och är en riktig ledare för oss. Han är en otroligt viktig spelare som tar hand om alla precis som en kapten ska göra. Gillar att vara ute på sjön och allt det där. Han är den som pratar mest om att dra ut och åka båt utan att ha en själv. Ingen har varit så mycket på sjön utan att äga en egen båt haha!

Marcus Nilsson

– Ojojoj, vad ska man säga. Gubben i lådan på isen. Utanför är han nog den som har lägst mental ålder jämfört med sin riktiga. Han är ung i sinnet, yngst i sinnet till och med!

Joakim Nygård

– Lite lik sin kompanjon Lilliz. Bor i hus med tomt men har nog aldrig klippt gräset eller tagit hand om en enda sak på tomten. Sånt ringer han till svärfar för.

Joakim Nygård är ingen större vän av trädgårdsarbete, enligt Michael Lindqvist.
Joakim Nygård är ingen större vän av trädgårdsarbete, enligt Michael Lindqvist. Foto: FREDRIK KARLSSON

Henrik Björklund

– En rejäl vinnarskalle, krigar alltid hårt. Utanför isen är han väldigt lugn och lite pappig. Gillar att spendera tiden med familjen.

Victor Ejdsell

– Lagets värmlänning och gillar att vräka på med sin extrema dialekt när tillfälle ges. Pratar han med mig är det knappt någon dialekt alls men om någon kompis ringer fattar jag inte ens vad han säger.

Remi Elie

– Jag har inte hunnit lära känna honom jättebra än. Men han gillar vildmarken, fiske och jakt och såna grejer!

Lucas Forsell

– Han är ung och lovande och vill framåt. En extremt stor talang som snart kommer få sitt riktiga genombrott, jag tror att det bara är en ren tidsfråga.

Carl Jakobsson

– Riktigt duktig golfspelare och är nog den som spelar mest, trivs grymt bra på banan. Annars är han väldigt lätt att ha runt sig och vi har känt varandra länge.

Oscar Lawner

– Ambitiös och jobbar stenhårt. Det finns ingen som tar i så mycket som han när han skjuter, lägger all sin kraft och all vikt bakom varje skott. Det blir hårt i alla fall!

Patrik Lundh

– Älskar att hitta på grejer med familjen och ligger nog aldrig i soffan. Jag kan aldrig tänka mig att han ger barnen en varsin Ipad och han är nog en riktig lekledare hemma.

Lekledaren Patrik Lundh firar ett CHL-mål.
Lekledaren Patrik Lundh firar ett CHL-mål. Foto: FREDRIK KARLSSON

Daniel Viksten

– Älskar kaffe och snus. Han har snusat baksnus sen han var 15 uppe i Mora tror jag. Gillar att ta det lugnt med en kopp och en prilla. Också en otroligt duktig kock, varenda gång man får komma hem till honom är det en kulinarisk upplevelse.

Marcus Westfält

– En kille som har framtiden för sig, han kommer bli bättre och bättre. Han är en spelare man kan lita på i alla situationer. En mogen person och en mogen spelare för sin ålder.

Per Åslund

– Även han mogen för sin ålder, haha! En riktig superfarsa han med. Har väldigt mycket att göra och är säkert den som sover minst i laget utan att han någonsin verkar trött. På tomten har han två kaniner, hundar, hästar och katter. Fullt upp där med andra ord.

Artikeltaggar

Anton BerglundAugust TornbergAxel BergkvistCarl JakobssonDaniel VikstenDennis HildebyFärjestad BK HerrHenrik BjörklundIshockeyJens WestinJoakim NygårdJoel NyströmLinus JohanssonLucas ForsellMarcus NilssonMarcus WestfältMatt TomkinsMattias GöranssonMax LindrothMichael LindqvistMikael WikstrandOscar LawnerPatrik LundhPer ÅslundRemi ElieTheodor LennströmVictor EjdsellVille Pokka

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.