Hoppa till huvudinnehållet

A-traktorförare döms – körde i 101 kilometer i timmen på 50-väg

Publicerad:
Värmlands Tingsrätt i Karlstad.
Värmlands Tingsrätt i Karlstad. Foto: Nellie Laine

En 18-åring som körde i 101 kilometer i timmen med sin A-traktor i tätbebyggt område, döms nu till dagsböter för hastighetsöverträdelse och grov olovlig körning.

Det var den 5 september 2022 som polisen stoppade en A-traktors vansinnesfärd i östra Deje, Forshaga kommun.

Fordonet i fråga for fram i 101 kilometer i timmen – på en 50-väg.

– Det är ju en synnerligen grov överträdelse. Dels att det är 51 kilometer i timmen för fort för vägen, dels att det är 71 över vad fordonet får gå, sa Lars Hedelin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen, till tidningen då.

Färden stoppades snabbt av polis och fordonet beslagtogs.

A-traktorn gick långt över den tillåtna hastigheten och klassas därför som en personbil, något som 18-åringen saknade körkort för.

Eftersom han tidigare har lagförts för olovlig körning för ett liknande brott, döms han nu vid Värmlands Tingsrätt, till både grov olovlig körning och hastighetsöverträdelse.

18-åringen erkänner gärningen.

Med hänsyn till hans unga ålder döms han till 40 dagsböter om 50 kronor, totalt 2 000 kronor. Han ska även betala en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden.

Artikeltaggar

A-traktorBergslagenBrott, lag och rättDejeDomarForshaga kommunLars HedelinOlovlig körningVärmlands tingsrätt

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.