Hoppa till huvudinnehållet

FBK-bossens passning till Shinnimin efter domen: ”En notorisk scenkonstnär”

Publicerad:
Stefan Larsson, vd Färjestad BK.
Stefan Larsson, vd Färjestad BK. Foto: Peter Bäcker

Max Lindroth var osäker på om han ens var på Brendan Shinnimin med handsken.

I sitt fredagsbrev kallar Stefan Larsson Luleåstjärnans filmning för en ”avart”.

– En notorisk scenkonstnär, skriver FBK:s vd.

Stefan Larssons fredagsbrev, som under gårdagen publicerades på klubbens hemsida, innehöll dels en hyllning till damspelaren Emma Murén efter dennes uppvisning borta mot Sandviken.

Och dels en rejäl känga riktad mot kritiserade Luleåstjärnan Brendan Shinnimin.

Samma dag fälldes han, återigen, för filmning av SHL:s disciplinnämnd.

– Kan inte låta bli att ta upp en annan händelse av en helt annan art, företeelse, avart, tillkortakommande eller vad man nu ska kalla det som vi helt ska ha bort ur svensk hockey. Jag pratar naturligtvis om filmningar, inleder Larsson.

Shinnimin får böta 10 000 kronor – FBK-backens ord: ”Förstår reaktionerna”

Luleåspelaren pekas inte ut med namn – däremot ”teaterspelandet” på isen.

– Herrarnas match igår visar (min uppfattning) att det finns anledning att göra mer. Scenskolan är inte och skall inte var en del av hockeyn. Den som vill ”uppträda” får kort och gott söka sig till en annan scen än vår.

Shinnimin tilldömdes 10 000 kronor i böter. FBK-backen Max Lindroth som var inblandad i situationen pratade med NWT-sporten om den efter fredagsträningen.

– Jag står bara upp och så styr han ner pucken. Jag vänder mig om och därefter vet jag inte, jag hör bara en signal och vänder mig om och ser honom plocka upp sin klubba. Då förstod jag inte att det var jag. Jag kände inte att det var jag som var på honom, så kollar jag på jumbotronen och ser att jag nuddar honom. Men det får stå för honom.

Artikeltaggar

Brendan ShinniminFärjestad BK HerrIshockeyMax LindrothSHLStefan Larsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.