Hoppa till huvudinnehållet

Stort intresse för natursköna Prästnäset – nya villor och parhus på gång

Publicerad:
Flera nya villor är på gång att byggas på Prästnäset i Töcksfors intill sjön Töck som är en del av Dalslands kanal.
Flera nya villor är på gång att byggas på Prästnäset i Töcksfors intill sjön Töck som är en del av Dalslands kanal. Foto: Christer Wik

Intresset för bostadsområdet Prästnäset med ett mycket naturskönt sjöläge i Töcksfors växer. Nu är flera nya villor på gång liksom fem parhus.

– Jag har sålt fyra villatomter i sommar.

Det säger Helena Oscarson, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Årjäng.

2010 tog Västkuststugan det första spadtaget till Prästnäset, en halvö som sticker ut i sjön Töck i Töcksfors. Man investerade då cirka 60 miljoner kronor i utbyggnaden av det nya bostadsområdet.

Tre år senare stod 20 bostadsrätter klara och dessutom anlades 51 villatomter. Under årens lopp har ett antal av dem bebyggts och Västkuststugan har uppfört fem parhus med tio hyresrätter.

Under de senaste åren har ett antal villatomter sålts på Prästnäset, men få hus har byggts trots låga räntor och det natursköna sjöläget.

”Många frågor”

Men nu har dock saker och ting börjat hända på Prästnäset.

– Jag upplever ett mycket stort intresse för området både från svenskar och norrmän och har under sommaren fått många frågor och även sålt ytterligare fyra villatomter.

– Samtidigt har de bostadsrätter som har varit till salu också blivit sålda, säger Helena Oscarson.

Ska bygga parhus

Totalt återstår 17 villatomter och nu har en villa rests och flera andra är på gång att byggas.

Även Västkuststugan vill bygga igen på Prästnäset.

– Ja, vi siktar på att uppföra ytterligare fem parhus med totalt tio hyresrätter där i närtid. Vi ska köra i gång så fort vi vet vilka förutsättningar för branschstöd som kommer att finnas när den nya regeringen tar över, säger Västkuststugans ägare Göran Nergården.

Artikeltaggar

Bostad och byggenFastighetsbyrån ABTöcksforsVästkuststugan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.