Hoppa till huvudinnehållet

Shinnimin får böta 10 000 kronor – FBK-backens ord: ”Förstår reaktionerna”

Publicerad:
Max Lindroth fick sätta sig i utvisningsbåset efter en händelse i den andra perioden när Färjestad mötte Luleå på torsdagskvällen (arkivbild).
Max Lindroth fick sätta sig i utvisningsbåset efter en händelse i den andra perioden när Färjestad mötte Luleå på torsdagskvällen (arkivbild). Foto: MICHAEL ERICHSEN

Brendan Shinnimin fälls för förstärkning efter en händelse i matchen mellan Luleå och Färjestad. Luleåstjärnan ska betala 10 000 kronor i böter - ett hårdare bötesstraff då det inte är mer än två veckor sedan han dömdes för en liknande situation.

Voyce: Skämskudde i size XL behövs – nu får det väl räcka med filmningar?

Max Lindroth i Färjestad, som var inblandad i situationen och straffades med en roughing i samband med händelsen, säger såhär om situationen:

– Jag står bara upp och så styr han ner pucken. Jag vänder mig om och därefter vet jag inte, jag hör bara en signal och vänder mig om och ser honom plocka upp sin klubba. Då förstod jag inte att det var jag. Jag kände inte att det var jag som var på honom, så kollar jag på jumbotronen och ser att jag nuddar honom. Men det får stå för honom.

Disciplinnämnden har fattat beslut om att fälla Shinnimin för förstärkning. Han döms att betala 10 000 kronor, ett högre bötesbelopp på grund av att han för bara två veckor sedan fälldes för en liknande situation. Då var bötessumman 5000 kronor.

Är du förvånad att han fälls för filmning?

– Nej, det är jag inte, säger FBK-backen.

Lindroth fortsätter:

– Det kanske inte var just en filmning, eftersom jag är på honom. Det ser jag ju på jumbotronen även fast jag inte känner det när det händer. Men det är en ordentlig förstärkning. Det är klart att det är frustrerande att börja andra perioden och ge dem ett momentum när han förstärkt en situation.

Har du fått några reaktioner efter det här, och sett kommentarer om situationen?

– Ja, och jag förstår reaktionerna. Jag tycker att det syns ganska tydligt att det är en förstärkning och jag förstår frustrationen.

Shinnimin å sin sida håller inte med. Han menar att han började blöda och blödde resten av matchen. Såhär sa han inför nämndens granskning, citat som kan läsas i disciplinnämdens beslut.

– Jag håller verkligen inte med, säger Shinnimin. Jag fick en knytnäve i ansiktet som gjorde att jag blödde från näsan resten av matchen.

Artikeltaggar

Brendan ShinniminFärjestadFärjestad BK HerrIshockeyLuleåMax Lindroth

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.