Hoppa till huvudinnehållet

Utredningen om försvunna flickan – misstänkt mobil analyseras

Publicerad:
Åklagare Johanna Larsen leder utredningen mot mannen som misstänks ha groomat den 14-åriga värmländska flickan.
Åklagare Johanna Larsen leder utredningen mot mannen som misstänks ha groomat den 14-åriga värmländska flickan. Foto: Viktor Sunnemark

Den försvunna flickan ringde sin mamma efter att ha varit borta i fem dagar.

Nu fortsätter polisutredningen mot den 23-årige man som misstänks ha groomat flickan.

– Förhör kommer att hållas med både den misstänkta mannen, målsäganden samt andra förhörspersoner, säger åklagare Johanna Larsen.

Det var på tisdagskvällen som det plötsligt ringde från ett dolt nummer på mammans mobiltelefon.

När hon svarade var det den försvunna dottern som talade till henne och förklarade att hon befann sig på en plats i Borås.

Det ledde till att den eftersökta 14-åringen hittades efter flera dagars intensivt sökande.

Förhör med nyckelpersoner

När NWT talar med mamman på onsdagen är hon tillsammans med sin dotter.

– Vi håller på med utredningen, förhör och undersökningar och så, säger mamman.

I den pågående polisutredningen mot mannen som är häktad på sannolika skäl misstänkt för grooming ska polisen nu analysera hans telefon för att säkra bevis mot 23-åringen.

Samtidigt pågår arbetet med att förhöra ett antal nyckelpersoner.

– Förundersökningen pågår och förhör kommer att hållas med både den misstänkta mannen, målsäganden samt andra förhörspersoner. Teknisk undersökning av en mobiltelefon ska också genomföras, säger kammaråklagare Joanna Larsen vid Göteborgs åklagarkammare i ett pressmeddelande.

Överklagade häktning

Omständigheterna kring de dagar då flickan varit försvunnen är ännu oklara, samt hur hon tagit sig från Göteborg till Borås.

Flickan försvann från sin värmländska skola i torsdags efter att den 23-årige mannen - som hon fick kontakt med via sociala medier - köpt en tågbiljett till henne från Kil till Göteborg.

Hon sågs senare tillsammans med mannen i närheten av hans bostad i stadsdelen Biskopsgården i Göteborg. Mannen hämtades in för förhör på lördagen och anhölls senare för grooming.

Mannen nekar till anklagelserna han nu är häktad för och valde att överklaga häktningsbeslutet till hovrätten.

– Men hovrätten avslog överklagandet, säger försvarsadvokat Jan-Otto Meijer.

Mannen är sedan tidigare dömd för barnvåldtäkt och kom ut ur fängelset i maj i år.

Flickan återfunnen – mamman: ”Jag är så lättad, nu kan jag äntligen slappna av”Misstänkte mannens utspel i rättssalen efter beskedet: ”Jag kommer ta självmord”Dömd för barnvåldtäkt begärs häktad för grooming av VärmlandsflickanVärmländsk flicka försvunnen i Göteborg – nu söker Missing People efter henne

Artikeltaggar

Brott & blåljusFörsvunna personerFörsvunna tonårsflickanGöteborgGroomingKilVåldtäkt

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.