Hoppa till huvudinnehållet

Boende vill förbjuda trafik i skärgården nattetid: ”Musik på extrem ljudnivå”

Publicerad:
Förslaget skulle innebära att skärgården stängs av nattetid för alla utom boende och nödvändig trafik. Foto: Magnus Carlsson

Ett Kristinehamnsförslag av det lite mer kontroversiella slaget publicerades i förra veckan. En boende på Vålösundsvägen vill att all onödig trafik ska förbjudas mellan 22.30 och 05.30. Detta på grund av att bilister spelar hög musik.

”Bortsett från trafikintensiteten i sig är ljudvolymen allt annat än okej”, står det i förslaget.

Bakgrunden till Kristinehamnsförslaget ska vara att nattlig biltrafik spelar hög musik ute i skärgården.

”Situationen för oss som bor längs Vålösundsvägen är i det närmaste ohållbar. Nattlig biltrafik med musik på extremt hög ljudnivå såväl kvällar som nätter, vardag som helg är extremt störande”, står det i förslaget.

”Trots att en ny lag som förbjuder onödigt störande trafik trätt i lag sedan länge rullar en lavin av bilar med extremt hög ljudnivå längs Vålösundsvägen”.

I förlaget efterfrågas ett förbud mot ej nödvändig trafik på sena kvällar och nätter.

”Genom att bara tillåta boende och nödvändig trafik mellan 22:30 och 05:30 skulle detta problem lösas effektivt och smidigt”.

Förslaget ligger uppe för omröstning fram till den 6 december.

50 röster krävs för att ärendet ska hanteras politiskt.

Artikeltaggar

Kristinehamns skärgårdKristinehamnsförslagPolitikSkärgårdTrafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.