Hoppa till huvudinnehållet

Värmlands bokfestival växer – yngsta besökarna får en egen dag

Publicerad:
Ricky Andreis är festivalgeneral för Värmlands bokfestival, som i år arrangeras den 17 till 19 november.
Ricky Andreis är festivalgeneral för Värmlands bokfestival, som i år arrangeras den 17 till 19 november. Foto: Lena Richardson

Tre dagar istället för två – nu ska Värmlands bokfestival växa.

Utökningen av årets upplaga ger mer plats åt skolprogrammet, som nu får en helt egen dag.

– Denna första extra torsdag är enbart öppen för skolprogrammet och de allra yngsta, i låg- och mellanstadiet. Då har ännu inga utställare tagit plats men däremot erbjuds ett antal workshops som exempelvis skaparverkstad, animation och bokbinderi, säger projektledaren Ricky Andreis i ett pressmeddelande från Region Värmland.

En nyhet i årets festivalprogram är också ett inslag om Ukraina, med poesi, bilder och musik.

Kapla och Jörnmark

Bland författarna som kommer att stå på festivalens stora scen (och även kommer att kunna ses online) finns författarna Gunnar Wetterberg, Marit Kapla, Helena von Zweigbergk, Bengt Berg, Jan Jörnmark och Helen Wigh.

Bokfestivalen är också tiden och platsen för att avslöja Årets Värmlandsförfattare, vilket sker fredagen den 18 november.

Värmlands bokfestival pågår 17-19 november på Nöjesfabriken i Karlstad, med fem scener och 120 utställare.

Förra årets festival fick 3500 besökare.

Övergivna platserna blev Jan Jörnmarks liv: ”Är ju makalösa ställen"

Artikeltaggar

Bengt BergFestivalerFörfattareGunnar WetterbergHelén WighHelena von ZweigbergkJan JörnmarkKarlstadLitteraturMarit KaplaNöjesfabrikenPoesiRegion VärmlandRicky AndreisUkrainaVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.