Hoppa till huvudinnehållet

Missing peoples besked: Sökandet efter försvunna flickan fortsätter

Publicerad:
Hans Stigsjöö vid Missing people bekräftar att sökandet efter flickan fortsätter.
Hans Stigsjöö vid Missing people bekräftar att sökandet efter flickan fortsätter. Foto: Viktor Sunnemark

Tonårsflickan från Värmland som försvunnit i Göteborg håller sig undan frivilligt, enligt polisen.

Men det påverkar inte Missing peoples arbete – organisationen kommer fortsätta att söka efter henne.

– Vi slutar inte leta förrän flickan är hemma igen, säger den operativa chefen Hans Stigsjöö.

Under måndagskvällen samlades över 150 personer i Biskopsgården i Göteborg för att leta efter den försvunna flickan.

Polisen om försvunna flickan: ”Håller sig borta frivilligt”

Missing people anordnade den akuta sökinsatsen och valde området eftersom hon enligt deras uppgifter senast sågs i området natten mellan fredag och lördag.

Den operativa chefen Hans Stigsjöö sammanfattar insatsen.

– Det var fantastisk uppslutning med över 150 sökare. Men inga relevant fynd, tyvärr. Vi håller nu på att sammanställa lite tips och sånt som har inkommit, säger han och fortsätter:

– Det är tips som kommit in under gårdagen och natten.

Dessa ska nu Missing people sammanställa och överlämna till polisen. Vid lunchtid tar organisationen ett nytt beslut om den fortsatta insatsen.

Att avveckla sökandet är inte ett alternativ, enligt Hans Stigsjöö.

– Vi slutar inte leta förrän flickan är hemma igen, sedan kanske inte nästa sökinsats blir lika intensiv, utan mer med våra egna volontärer, säger han och menar att sökandet bara är i ett inledande skede.

Polisen säger att flickan gömmer sig frivilligt, ändrar det ert arbete på något sätt?

– I sak nej. Det är ett minderårigt barn som rör sig i tvivelaktiga kretsar, om man ska säga så – det är min min egen reflektion – i och med att han är anhållen.

– Normalt sett är vi väldigt försiktiga med sådana här typer av fall där det är rymningar. Men om man mer eller mindre blivit groomad i väg från bostaden gör att vi jobbar på oförtrutet med det här.

Fortsätter med internsök

När NWT når Hans Stigsjöö efter lunch slår han fast vid att de inte kommer att avsluta sitt sökande efter flickan.

– Vi kommer inte att avsluta nu. Det är inte säkert att vi kommer ha något sök som vi hade igår. Vi håller fortfarande på att sammanställa allting och beta av tips som har kommit, säger han.

Sökningarna kommer istället ske i mindre, enskilda, former.

– Vi ska göra något som heter internsök där vi själva åker runt med eget folk och kollar upp tips och grejer. Är det något relevant tar vi dit polisen. Men vi kommer inte ha något stort sök idag. Det kommer vi förmodligen att ha tidigast imorgon.

– Tösen måste fram. Frivilligt försvunnen i all ära, är man 13 år kan man inte ta det beslutet. Hade det varit en vuxen myndig människa hade vi tänkt annorlunda, nu är det ett barn, säger Hans Stigsjöö.

Flickans försvinnande skakar Göteborg: ”Tänk om det hade varit mitt barn”Här inleds sökandet efter flickan: ”När ett barn är involverat, då ska de fram”Vittnena såg misstänkte gärningsmannen gripas: ”Gud, jag hoppas hon hittas”Här slutar spåren efter den försvunna flickan

Artikeltaggar

BiskopsgårdenBrott & blåljusFörsvunna tonårsflickanGöteborgVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.