Hoppa till huvudinnehållet

Tågtrafiken rullar igen mellan Karlstad och Kil efter spårbytet

Publicerad:
Nu rullar tågen igen mellan Karlstad och Kil efter att trafiken har varit avstängd på grund av spårbyte sedan den 13 september.
Nu rullar tågen igen mellan Karlstad och Kil efter att trafiken har varit avstängd på grund av spårbyte sedan den 13 september. Foto: Lisa Olaison

Natten mellan lördagen och söndagen släpptes tågtrafiken på igen på Värmlandsbanan mellan Karlstad och Kil.

Detta efter att sträckan varit avstängd för spårbyte sedan den 13 september.

– Allting har flutit på enligt planen, säger Jörgen Olofsson.

Han är projektledare på Trafikverket.

Värmlandsbanan mellan Karlstad och Kil är Sveriges mest trafikerade enkelspår och behovet av att rusta bandelen har varit mycket stort eftersom spåren inte har bytts på cirka 40 år.

I fjol somras inleddes en större satsning för att renovera Värmlandsbanan på de elva milen mellan Kil och Laxå. Det handlar om att byta spåren på hela sträckan, ett projekt som kostar cirka 1 miljard kronor.

Enkelspåret mellan Karlstad och Kil hade inte bytts på cirka 40 år och var mycket slitet. Detta är den mest trafikerade enkelspårssträckan i Sverige.
Enkelspåret mellan Karlstad och Kil hade inte bytts på cirka 40 år och var mycket slitet. Detta är den mest trafikerade enkelspårssträckan i Sverige. Foto: Christer Wik

Då genomfördes arbetet mellan Karlstad och Kil och den 13 september drogs etapp två i gång, spårbytet mellan Karlstad och Kil. Det största delen av jobbet genomfördes med en 700-800 meter lång specialmaskin som bytte räls, betongslipers och fyllde på med ny makadam.

– Det tog maskinen och mellan 125 och 150 personer ungefär 1,5 vecka att färdigställa den 16 kilometer långa sträckan.

– Därefter har vi bytt fem växlar i Skåre, vi har svetsat ihop rälsen på vissa ställen, fyllt på med mer makadam där det har behövts och justerat spåren så att de hamnat i rätt läge, säger Jörgen Olofsson.

Det tog en stor specialmaskin och 125-150 personer cirka 1,5 vecka att byta spåren på den 16 kilometer långa sträckan mellan Karlstad och Kil.
Det tog en stor specialmaskin och 125-150 personer cirka 1,5 vecka att byta spåren på den 16 kilometer långa sträckan mellan Karlstad och Kil. Foto: Christer Wik

Natten mellan lördagen och söndagen släpptes tågtrafiken på igen på Värmlandsbanan mellan Karlstad och Kil. Detta skedde precis som planerat efter tågstoppet som gjorde att alla resenärer under de senaste veckorna har fått åka buss.

Spårbytet har under en period även lett till bussåkande på andra tågsträckor i länet, framför allt Karlstad–Torsby, men nu är arbetet i det närmaste klart.

”Vissa tågavgångar kommer även under den närmaste månaden dagtid 8-16 att ersättas med buss. De tidiga morgontågen och kvällstågen rullar dock som normalt”, säger Trafikverkets projektledare Jörgen Olofsson.
”Vissa tågavgångar kommer även under den närmaste månaden dagtid 8-16 att ersättas med buss. De tidiga morgontågen och kvällstågen rullar dock som normalt”, säger Trafikverkets projektledare Jörgen Olofsson. Foto: Christer Wik

– Allting har flutit på enligt planen, men det återstår fortfarande vissa arbeten mellan Karlstad och Kil. Det kommer att slipas ytterligare en del räl och vi ska även kontrollera att alla arbeten är korrekt utförda.

– Det gör att vissa tågavgångar även under den närmaste månaden dagtid 8-16 kommer att ersättas med buss. De tidiga morgontågen och kvällstågen rullar dock som normalt, säger Jörgen Olofsson.

Den sista etappen av spårbytet på Värmlandsbanan, sträckan Kristinehamn–Laxå, ska genomföras under sommarsemestern 2023.

Artikeltaggar

Jörgen OlofssonTrafikTrafikverketVärmlandsbananVärmlandstrafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.