Hoppa till huvudinnehållet

Uppgifter: Misstänkt groomare tidigare dömd för våldtäkt mot barn

Publicerad:
Den man som är anhållen misstänkt för att ha stämt träff med en tonårig flicka från Värmland är enligt Göteborgs-Posten också dömd för våldtäkt mot barn. (Genrebild)
Den man som är anhållen misstänkt för att ha stämt träff med en tonårig flicka från Värmland är enligt Göteborgs-Posten också dömd för våldtäkt mot barn. (Genrebild) Foto: Claudio Bresciani / TT

Mannen är anhållen misstänkt för att ha stämt träff med en tonårig Värmlandsflicka.

Enligt GP.se är mannen tidigare dömd för våldtäkt mot barn.

Den tonåriga flickan försvann från sin skola på torsdagen.

Hon tog då tåget till Göteborg, där hon setts tillsammans med en man i 20-årsåldern som nu är anhållen misstänkt för grooming, kontakt med barn i sexuellt syfte.

Enligt uppgifter till NWT var det mannen som betalade flickans tågbiljett.

Som NWT berättade på söndagen tyder mycket på att det är samme man som för några år sedan dömdes till tre års fängelse misstänkt för bland våldtäkt mot barn.

Flickan från Värmland fortfarande försvunnen – man anhållen för grooming

Han har alltså nyligen avtjänat sitt straff.

Mannen dömdes för att ha våldtagit två unga flickor han stämt träff med i sin lägenhet, efter att ha tvingat dem att röka hasch.

Han fick kontakt med flickorna som båda var placerade på HVB-hem, på nätet.

NWT har inte fått uppgiften bekräftad om att den våldtäktsdömde mannen och mannen som nu är anhållen misstänkt för grooming är samma person.

Enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten finns det just nu ingen misstanke om att mannen ska ha med flickans försvinnande att göra.

Värmländsk flicka försvunnen i Göteborg – nu söker Missing People efter henneÅklagaren om försvunna flickan från Värmland: ”Vittnen har sett dem tillsammans”
Värmländsk flicka försvunnen i Göteborg – nu söker Missing People efter henne

Artikeltaggar

AnhållnaBrott, lag och rättFängelseFörsvunna tonårsflickanGöteborgGroomingVåldtäktVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.