Hoppa till huvudinnehållet

Efter chockbeskedet: Oklart vad som händer med nattklubbens lokaler

Publicerad:
Nattklubben Koriander, som nyligen bytt namn till The room, har gått i konkurs och stänger ner hela sin verksamhet. Vad som nu händer med lokalen är oklart.
Nattklubben Koriander, som nyligen bytt namn till The room, har gått i konkurs och stänger ner hela sin verksamhet. Vad som nu händer med lokalen är oklart. Foto: Lisa Olaison

För två veckor sedan kom besked om att nattklubben Koriander stänger ner hela sin verksamhet.

Endast en månad efter att klubben gjorde en omvandling och hade nypremiär som The room.

Nu kan NWT berätta att bolaget ansökt om konkurs och att framtiden är oviss för lokalen på Västra Torggatan.

Nyligen bytte den klassiska och mångåriga nattklubben Koriander namn och koncept till The room.

Men för bara ett par veckor sedan kom nya besked om att klubben stänger ner hela sin verksamhet.

På sin Facebooksida skrev klubben att beslutet berodde på lönsamhetsproblem.

Nattklubben Koriander försvinner – ska förvandlas till The roomKlassiska nattklubben stänger igen verksamheten – har lönsamhetsproblem

Konkurs för Koriander

Nu kan NWT berätta att bolaget Kapril i Karlstad AB som bedrev nattklubbsverksamheten har gått i konkurs.

Koncernchefen och mångårige krögaren Glenn Renhult skickade in ansökan om konkurs till Solna tingsrätt i slutet av september.

Bolaget är skrivet i Stockholm och av konkursansökan framgår det att ansökan görs för att bolaget ”inte längre själv kan betala sina löpande utgifter och skulder”.

Samt att:

”Bolagets ekonomi har även under en längre tid påverkats negativt och då främst på grund av covid-19 och verksamheten har uteslutande varit beroende av ägartillskott från bolagets ägare för att överleva. Något ytterligare kapitaltillskott från bolagets aktieägare är inte längre möjligt och med bakgrund av detta så har styrelsen beslutat att omgående försätta bolaget i konkurs.”

I slutet av augusti hade nattklubben, efter veckor av renoveringar, nypremiär som The room.
I slutet av augusti hade nattklubben, efter veckor av renoveringar, nypremiär som The room. Foto: The room

”Avgör vad vi vill göra med lokalen sen”

Vad lokalen på Västra Torggatan nu kan få för framtid är oklart, säger fastighetsägaren Nyfosa.

– Vi vet inte vad som kommer att hända. Just nu avvaktar vi kontakt från konkursförvaltaren, säger Jan Kasslert, regionansvarig, Nyfosa.

Konkursförvaltaren har i sin tur några veckor på sig att bestämma hur konkursboet ska gå vidare, om all inventarier ska säljas eller liknande. Beroende på hur det blir spelar roll för vad fastighetsägaren tänker sig med lokalen sen.

– Om vi vill hyra ut den som en möjlighet för restaurangverksamhet eller om allt kommer att säljas, då kanske vi väljer att göra någon annan verksamhet för lokalen, säger Jan Kasslert, regionansvarig, Nyfosa.

Artikeltaggar

EkonomiJan KasslertKarlstadKonkurserKorianderNattklubbarNöje/KulturNyfosaSolnaStockholmVästra Torggatan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.