Hoppa till huvudinnehållet

Här vill OR bygga nytt trygghetsboende i Ekshärad

Publicerad:
Här på denna obebyggda tomt bakom minigolfbanan och församlingshemmet i Ekshärad kan det nya trygghetsboendet byggas.
Här på denna obebyggda tomt bakom minigolfbanan och församlingshemmet i Ekshärad kan det nya trygghetsboendet byggas. Foto: Pia Holmström

I somras var det inflyttning i nybyggda trygghetsboendet i Hagfors. Nu planerar partiet Oberoende realister att bygga ett trygghetsboende även i Ekshärad.

– Det är vår förhoppning. Det kommer inte att bli en lika stor volym lägenheter som i Hagfors . Vi tror att ett trygghetsboende på 10 till 15 lägenheter i Ekshärad blir mer rimligt, enligt den bedömning vi gjort hittills, säger kommunalrådet Jens Fischer (OR).

Under måndag förmiddag hade Jens Fischer och Boo Westlund (OR) , vice ordförande i kommunstyrelsen möte med kommunens tjänstemän om hur man ska gå vidare med att få till stånd ett trygghetsboende i Ekshärad

– Det har ju funnits ett visst intresse för detta i Ekshärad. Vi har diskuterat hur vi ska gå framåt i den här frågan, säger Jens Fischer.

Platsen för det framtida trygghetsboendet har också diskuterats.

– Man har pekat ut en central tomtmark mitt emot minigolfen i Ekshärad. Det är mark som ägs av kyrkan. Det är den tomtmarken som man tydligast visat intresse för. Sedan får vi se om det också kan finnas andra alternativ.

Riksbyggen byggde trygghetsboendet i Hagfors. Nu kan de bli kontaktade på nytt.

– Det ligger ju nära till hands eftersom vi samarbetat med Riksbyggen förut. Men det är sånt vi får diskutera mer.

Strandnära tomter

Under måndagens möte diskuterades också hur kommunen ska kunna sälja tomter i kommunen med attraktiva strandnära lägen.

– Här tror vi att vi som kommun får jobba fram ett eller två attraktiva områden, fördjupa och ta fram detaljplaner och sedan jobba fram infrastruktur. Sedan får vi se om vi kommer att sälja tomter själva eller använda oss av mäklare. I detta arbete kommer vi också knyta an till olika husleverantörer. Det är enfamiljshus som vi pratar om, säger Jens Fischer.

Artikeltaggar

Boo WestlundBostad och byggenDetaljplanerEkshäradHagforsJens FischerLägenheterOberoende realisterRiksbyggen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.