Hoppa till huvudinnehållet

Här slutar spåren efter den försvunna flickan

Publicerad:
Flickan sågs senast i Biskopsgården i Göteborg. Foto: Viktor Sunnemark

Mitt i ett höghusområde i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg.

Här slutar spåren efter den försvunna tonårsflickan från Värmland.

Missing people kommer att sätta i gång en sökinsats klockan 18 på måndagen.

Förutom en man som rensar hängrännorna på ett av de många bostadshusen syns knappt en människa till den här måndagsförmiddagen.

NWT befinner sig i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg. Det var här, bland flervåningshusen, den försvunna värmländska flickan senast sågs till efter att hon tog tåget till Göteborg på torsdagen.

Det är också i det här området den man som sitter anhållen misstänkt för grooming är folkbokförd, enligt Göteborgs-Posten.

– Det finns uppgifter om att hon då ska ha befunnit sig i närheten av mannens bostad, säger åklagaren Joanna Larsen.

Den man som enligt GP är den anhållne är folkbokförd i området.
Den man som enligt GP är den anhållne är folkbokförd i området. Foto: Viktor Sunnemark

Det var på torsdagen vid lunchtid som den tonåriga flickan försvann från sin skola. Hon reste senare till Göteborg på en tågbiljett som en man i 20-årsåldern betalade för, enligt uppgifter till NWT, och kom fram på eftermiddagen.

Dömd för barnvåldtäkt begärs häktad för grooming av Värmlandsflickan

Mannen hämtades till förhör på lördagsförmiddagen och anhölls någon timme senare. Han är misstänkt för brottet kontakt med barn i sexuellt syfte, vilket även brukar kallas grooming.

Mannen som enligt GP är den anhållne är tidigare dömd för våldtäkt mot barn och har nyligen avtjänat ett treårigt fängelsestraff.

NWT har varit i kontakt med anhöriga till flickan. De befinner sig under måndagen på plats i Göteborg för att söka efter henne.

Även Missing people har ett ärende om flickan och kommer att inleda en aktiv sökinsats klockan 18 på måndagen. Den kommer att utgå från Mossens motionscentral på Hisingen.

– Informationsinsamling har pågått hela dagen och vi kommer alldeles strax gå ut med sms med info om att kalla in sökare, säger Hans Stigsjöö, operativ chef vid Missing people i Göteborg.

Uppgifter: Misstänkt groomare tidigare dömd för våldtäkt mot barnÅklagaren om försvunna flickan från Värmland: ”Vittnen har sett dem tillsammans”Värmländsk flicka försvunnen i Göteborg – nu söker Missing People efter henneFlickan från Värmland fortfarande försvunnen – man anhållen för grooming

Artikeltaggar

BiskopsgårdenBrott, lag och rättFörsvunna tonårsflickanGöteborgGroomingHisingenVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.