Hoppa till huvudinnehållet

Elpriserna fortsatt låga under måndagen – då peakar priset

Publicerad:
Elen är fortsatt billig under måndagen. Genrebild.
Elen är fortsatt billig under måndagen. Genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

Elpriserna i Värmland fortsätter att vara låga även under måndagen.

Snittpriset hamnar på 11,8 öre per kWh och som dyrast blir det under morgonen när priset når 14,8 öre.

Förra veckan startade med elpriser på över en krona per kilowattimme. Men priset rasade under onsdagen och torsdagen.

Superrean fortsätter på elbörsen – dagens snittpris under 5 öre per kWh

Måndagen fortsätter bjuda på låga elpriser när dygnssnittet landar på 11,8 öre per kWh. Negativa elpriser inträffar inte idag. Som billigast blir det istället mellan klockan 23 och 00 när priset bottnar på två öre.

Hur påverkas du av elpriserna? – läs chatten i efterhand

Mellan klockan 09 och 10 är priset som högst på 14,8 öre per kWh.

Fakta

Vilka elavtal finns det?

Fast elavtal

Ett fast elpris innebär att du har ett avtalat fast pris att betala per kilowattimme. Priset är oberoende marknadens prissvängningar.

Rörligt elavtal

Ett rörligt elavtal använder sig av (oftast) av ett prissnitt för hela månaden för att räkna fram priset per kilowattimme. Utöver själva elpriset tillkommer skatt, moms och andra avgifter. Uppsägningstiderna kan variera.

Timavräkning

Timpris innebär att du betalar för exakt så som din förbrukning sett ut under månaden, timme för timme. Du har rätt att begära timavräkning. Ett sådant avtal ger dig möjlighet att styra din elkonsumtion till de timmar priset är billigare.

Anvisningsavtal

Om du har flyttat och inte tecknar ett avtal får du ett anvisningsavtal. Det är ofta dyrare och därför lönar det sig ofta att själv välja och teckna ett elavtal.

Källa: Eon

Elnätsföretaget höjer priserna – så mycket dyrare blir detElkostnaden har ökat med 48 procent på ett år: ”Exceptionell situation”Kärnkraft en kassako för Karlstads kommun – tjänar mångmiljonbelopp på elkrisenVärmland kan drabbas av planerade strömavbrott: ”Går inte helt att utesluta"Elkrisen: Experten svarar på värmlänningarnas frågor

Artikeltaggar

ElElkrisenKonsumentVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.