Hoppa till huvudinnehållet

Så gick det för Ida och Luka i Idol

Publicerad:
Ida Hallquist och Luka Nemorin. Foto: TV4

De värmländska idolerna Ida Hallquist och Luka Nemorin bjöd på varsin klassiker i fredagsfinalen av Idol i TV4. Temat denna vecka var ”Blast from the past”, och idolerna fick välja låtar från 70-, 80- eller 90-talet.

Efter att rösterna räknats stod det klart att båda två gick vidare till nästa vecka.

Luka Nemorin sjöng I still haven’t found what I’m looking for av irländska rockbandet U2. Kritiken från juryn var blandad.

– Du har så unik röst, men det känns som att du har en vägg framför dig och inte vågar släppa fram känslorna riktigt. När du släpper lös kommer det bli fantastiskt, sa Katia Mosally.

Ida Hallquist sjöng Hero av Mariah Carey. Låten tillägnande hon systern Victoria som gick bort ifjol. Även för Ida blev det blandad kritik från juryn.

– Ibland måste man låta några toner gå åt pipsvängen för att det viktiga är känslan, sa Kishti Tomita.

– Din storhet sitter i det lilla. När du är spröd, lite försiktig och inte tar de högsta tonerna. När du sjunger innerligt så går det inte bara igenom mitt hjärta, utan hela Sveriges, tyckte Anders Bagge.

När rösterna hade räknats stod det alltså klart att både Luka och Ida gick vidare. Det blev istället Carmen Toubia som fick lämna programmet.

Artikeltaggar

Anders BaggeIda HallquistIdolKatia MosallyKishti TomitaLuka NemorinMariah CareyNöje/KulturSverigeTV4U2Underhållning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.