Nej till gårdsförsäljning av alkohol

Insändare
PUBLICERAD:
Annan gårdsförsäljning som honung, grönsaker, kött med mera är ju bara bra men vi fruktar att gårdsförsäljning av alkohol äventyrar Systembolagets ställning, skriver insändarskribenten.
Foto: TT
Värmlands Blåbandsdistrikt protesterar mot ett eventuellt införande av gårdsförsäljning av alkohol. Annan gårdsförsäljning som honung, grönsaker, kött med mera är ju bara bra men vi fruktar att gårdsförsäljning av alkohol äventyrar Systembolagets ställning så att det öppnar för alkoholförsäljning i vanliga butiker som Ica, Coop, Willys med flera.

Det skulle innebära att många ungdomar och äldre lättare skulle kunna berusa sig - och lättare bli missbrukare. Vi behöver inte fler barn och unga som växer upp i familjer där alkoholen bidrar till att de blir försummade och ensamma. Vi vill att alla barn ska växa upp i familjer där de blir älskade och respekterade. Vi säger klart nej till gårdsförsäljning av alkohol.

Ingvar Solberg

Kil

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.