Hoppa till huvudinnehållet

Bryngfjordsbacken fylls av hjärtevärmande aktivitet

Publicerad:
Kommunalrådet Linda Larsson (S) arrangerar för tredje året ”Bestig Kebnekaise i Bryngfjordsbacken”.
Kommunalrådet Linda Larsson (S) arrangerar för tredje året ”Bestig Kebnekaise i Bryngfjordsbacken”. Foto: Lisa Olaison

Efter tre år är det väl en tradition – att gå Bryngfjordsbacken upp och ner 34 gånger.

– Det är en fin höstaktivitet som värmer otroligt i hjärtat, säger initiativtagaren Linda Larsson.

Första året kommunalrådet Linda Larsson (S) i Karlstad och hennes träningskompisar arrangerade ”Bestig Kebnekaise i Bryngfjordsbacken” samlade de in 128 000 kronor till Alla kvinnors hus.

Förra året blev det drygt 80 000 kronor till Rädda barnen.

På lördag är det dags igen och i år går de insamlade pengarna till Ajabajacancer, en ideell organisation vars syfte är att underlätta vardagen för familjer där barn drabbats av cancer.

Går man 34 varv i Bryngfjordsbacken motsvarar det höjden av Kebnekaise och det var idén från början. Och varför inte bidra till ett välgörande ändamål när man ändå går där. Så utvecklades idén med sponsorer till de som genomför det – tio kronor per varv.

Fika och överraskningar

– Vi vill så gärna ha sällskap i år också. Man kan gå själv så många eller få varv man vill eller sponsra någon som går. Det vore häftigt att samla in mer än vi gjorde första året, säger Linda Larsson.

– Och vill man inte gå eller har någon att sponsra kan man sitta hemma med morgonkaffet och sponsra via länken i Facebookeventet ”Bestig Kebnekaise i Bryngfjordsbacken”.

Flera sponsorföretag och föreningar finns på plats med mat, dryck, kakor, godis och kaffe.

– Och det blir en del överraskningar i backen från komiker, musiker och föreningar. En riktig familjefest, från glad motionär till elitidrottare, säger Linda Larsson.

Artikeltaggar

BryngfjordsbackenCancerDryckerGodisInsamlingarKarlstadKebnekaiseLinda LarssonMotion och hälsaTräningVälgörenhet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.