Hoppa till huvudinnehållet

Tidigare kommunalrådet ska betala tillbaka: ”Olyckligt att det har blivit fel”

Publicerad:
Edas tidigare kommunalråd Hans Nilsson ska betala tillbaka 416 kronor för en felaktig reseräkning. Arkivbild.
Edas tidigare kommunalråd Hans Nilsson ska betala tillbaka 416 kronor för en felaktig reseräkning. Arkivbild. Foto: Håkan Strandman

Region Värmlands utredning av Hans Nilssons dubbla ersättningar är klar. Edas tidigare kommunalråd krävs på 416,25 kronor i återbetalning.

Det handlar om samma datum där AN avslöjade oklarheter.

Det var i slutet av augusti som AN avslöjade att Edas förre kommunalråd Hans Nilsson tagit ut dubbla ersättningar för resor och möten från både regionen och kommunen den 16 maj 2019.

Nu är Region Värmland klar med sin utredning och har kommit fram till att Hans Nilsson ska betala tillbaka pengar för en felaktig reseräkning för samma datum.

Det handlar om 416,25 kronor.

– Det är olyckligt att det har blivit fel. Bara han ser till att rätta till det så är det utagerat från vår sida, säger Niklas Larsson, förhandlingschef på Region Värmland.

Och fortsätter:

– Det är otroligt många möten som vi har tittat på och identifierat 15 tillfällen där det fanns tveksamheter, men där har vi fått trovärdiga förklaringar.

Kommunen fortsätter utredningen

Hans Nilsson var kommunalråd i Eda under mandatperioden 2014-2018. Då representerade han Hela Edas lista (HEL).

Under den förra mandatperioden hoppade han av HEL och blev politisk vilde i kommunfullmäktige. Han fortsatte som regionpolitiker för Sjukvårdspartiet i Värmland (SiV).

I slutet av augusti avslöjade AN att Hans Nilsson fått dubbla ersättningar för regionen och kommunen. Region Värmlands utredning visar att Hans Nilsson ska betala tillbaka 416 kronor. Arkivbild.
I slutet av augusti avslöjade AN att Hans Nilsson fått dubbla ersättningar för regionen och kommunen. Region Värmlands utredning visar att Hans Nilsson ska betala tillbaka 416 kronor. Arkivbild. Foto: Linus Carle

I augusti avslöjade SVT Nyheter Värmland att Hans Nilsson anlitat svart arbetskraft. Då hade han partiets förtroende.

Men några veckor innan valet meddelade SiV att Hans Nilsson lämnade samtliga politiska uppdrag och avsade sig sin kandidatur i valet.

Edas kommunchef Anders Andersson säger till AN att kommunen fortsätter sin utredning av Hans Nilsson.

Utredningen av Hans Nilsson i slutskedet: ”Rett ut de frågetecknen vi hade”

Artikeltaggar

Eda kommunHans NilssonNiklas LarssonPolitikRegion VärmlandVal 2022

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.