Hoppa till huvudinnehållet

Degerfors IF och Victor Lundmark förlikas: ”Lättad att det är över”

Publicerad:
Degerfors IF:s tidigare press- och kommunikationschef Victor Lundmark.
Degerfors IF:s tidigare press- och kommunikationschef Victor Lundmark. Foto: Rasmus Isaksson

Degerfors IF och tidigare kommunikationschefen Victor Lundmark möttes i Örebro tingsrätt under torsdagen.

Klubben kom överens med Victor Lundmark och ska betala ut 32 440 kronor.

– Jag är lättad att det är över, säger han till Värmlands Folkblad.

Det var i slutet av augusti som tidigare press- och kommunikationschefen Victor Lundmark valde att stämma Degerfors IF efter en lönekonflikt.

Den handlade om semesterersättning och semestertillägg för de 40 dagar som han inte tagit ut under sina två år i föreningen.

Under torsdagen möttes de för förhandling i Örebro tingsrätt och Degerfors IF valde att acceptera att betala ut 32 440 kronor.

– Jag är lättad att det är över. Det har varit en tio månader lång process kring något som hos alla andra arbetsgivare är fullständigt standardutförande, säger Lundmark till VF.se.

Han fortsätter:

– Jag har bara velat ha min lön och fått det nu. För klubben startar väl något nytt. Jag är bara lättad över att arbetsrätten även gäller Degerfors IF.

Han känner sig inte välkommen till Stora Valla efter händelsen.

– Nej, det gör jag inte. När man är supporter till ett lag är det lite som en fantasivärld. Mina två år var både som supporter och heltidsanställd där man fått se allt inifrån. Det här har tagit hårt på känslorna och det är svårt att uppbringa någon glädje kring det nu.

”Har ansvar själva”

Från Degerfors IF:s sida fanns ordförande Fredrik Rakar på plats under förhandlingen.

– Vår uppfattning har varit att som chef så har vi ansvar själva för att se till att semester förläggs på ett sånt sätt att det inte stör verksamheten. Det är alla chefer hos oss på det klara med, också Victor, tänkte vi, säger han till Värmlands Folkblad.

Och fortsätter:

– Att under ett år där vi haft stora luckor i verksamheten och kommunikation hävda att han aldrig varit ledig, kändes främmande. Att han skulle jobbat varje dag i veckan, hela året. Då har vi ställt oss frågande eftersom cheferna sköter semestern själva, ställt oss frågande om han verkligen sparat alla dagar. Det går inte att ta fyra-fem veckor på sommaren som med andra jobb, utan vi är säsongsbetonade

Så här svarar han på frågan vad som gör att de till sist kom överens.

– De beloppen vi tvistar om börjar bli så små att rättegångskostnad skulle överstiga beloppet vi är oense om. Vi har betalat ut det vi anser vara skäligt, att ändå driva en process och inte förlikas, det förvånade oss och därför ville vi ha det här mötet. Men en riktig domstolsförhandling... Då sparar vi hellre skattemedel, tid och den extra smärta det åsamkar parterna. Ingen tycker det här har varit roligt.

Victor Lundmark stämmer Degerfors IF efter lönekonflikt

Artikeltaggar

Degerfors IF HerrFotbollFredrik RakarVictor Lundmark

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.