Prins Carl Philip och prinsessan Sofia kommer på besök: ”Väldigt roligt”

Publicerad:
Glada miner under parets senaste besök i Värmland. Foto: Helena Karlsson

Hertigen av Värmland och prinsessan Sofia avlägger officiellt besök i länet i slutet av oktober, med fokus på förnybar energi, hållbar produktion och inkludering.

Den 25 och 26 oktober kommer prins Carl Philip och prinsessan Sofia befinna sig på värmländsk mark. Inledningsvis för att närvara vid invigningen av vindkraftparken i Knöstad.

Bygger vindkraftpark med åtta jättetornByggstart i höst för vindkraftparken i KnöstadNu har vindkraftverken börjat byggas vid Knöstad

Sedan ska prinsparet åka vidare till Grums för att möta barn- och ungdomar som deltar i ett läsprojekt. Efter det kommer de även besöka MSB i Karlstad, för att vara med i samtal om bland annat informationspåverkan, samlad beredskap och bemanning av totalförsvaret.

Värmlandsbesöket avslutas på företaget Ballograf i Filipstad, som tillverkar hållbara pennor.

– Det är väldigt roligt att återigen få hälsa prins Carl Philip och prinsessan Sofia välkomna till Värmland. Under besöket kommer vi framförallt att få möta människor och myndigheter som verkar för ett hållbart och motståndskraftigt samhälle. Det är kanske mer angeläget än någonsin att stärka demokratin, rikta särskild uppmärksamhet mot barn och unga och verka för en hållbar energiutvinning, säger landshövding Georg Andrén i ett pressmeddelande.

Prinsparet besöker VärmlandTV: Se prinsparets besök i VärmlandPrins Carl Philip: "Vi kan alla göra vårt för att underlätta för sjukvården"Torrskogs-Theo, 20, är prins Carl Philips Porsche-mekaniker

Artikeltaggar

BemanningBeredskapFilipstadFörsvarGeorg AndrénGrumsHållbarhetInvigningarMänskligtMSBPrins Carl PhilipPrinsessan SofiaVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare