Då är elen som dyrast – och billigast

Publicerad:
Mellan klockan 08 och 09 är elpriset per kWh som dyrast under tisdagen. Foto: Anna Nyberg

Även tisdagens snittpris på el håller sig på en nivå över två kronor per kilowattimme.

Dyrast i Värmland blir det under morgonen mellan klockan 08 och 09 med ett pris på 3,74 kronor.

Dagens snittpris på el är 36 öre billigare än gårdagen och landar på 1,76 kronor per kWh. Klockan 05 och 06 når priset 1,45 kronor kilowattimmen, därefter fortsätter priset att öka fram till klockan 10.

Elnätsföretaget höjer priserna – så mycket dyrare blir det

Dyraste timmen inträffar mellan klockan 08 och 09 när priset peakar på 3,74 kronor.

Under eftermiddagen är en tillbakagång att vänta med priser på runt 1,5 kronor per kWh, innan priskurvan återigen går uppåt mellan klockan 17 och 20. Billigast blir det dygnets sista timme när priset bottnar på 0,31 kronor.

Läs mer här:

Efter helgens lägre elpriser – dyra eltimmar att vänta ikvällKärnkraft en kassako för Karlstads kommun – tjänar mångmiljonbelopp på elkrisenLördagens snittpris på el är 59 öre – då blir det som billigastSå slår elkrisen mot kommunerna – Karlstad kan förlora 100 miljonerElkrisen: Larmet från företagarna – efter fyrdubbla räkningar: ”Hela systemet påverkas”Extrem ökning av fjärrvärmekunder: ”Väldigt förmånligt rent ekonomiskt”

Artikeltaggar

ElElkrisenElpriserKonsumentVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare